Generacije stanovnika Havaja već stoljećima love ogromne ribe iz malenih, rukom izrađenih kanua, koristeći pritom tek štapove za pecanje i svoje ruke.

Nova serija Discovery Channela 'Pacifički ratnici' prati odvažne muškarce i žene koji iznova oživljavaju tu drevnu tradiciju i riskiraju svoje živote kako bi uhvatili ribe koje teže i do 50 kilograma - pri čemu im i samo jedan uspješan ulov može donijeti čak 1,500 dolara!

Serija prati sedam timova koji love ribu, bore se s nemirnim morem i opasnostima poput morskih pasa koje brzo otkrivaju njihov ulov kao lagan plijen. Ribari koriste različite tehnike, a ribarica Kimi Werner njeguje iznimno opasan stil. Ona roni slobodnim stilom i do 45 metara ispod površine i tamo lovi ribu.

'Iako je hrabrost osnovni dio ovog posla, odgovarajuća količina straha je normalna i potrebna. Strah me drži na životu. Podsjeća me na to koliko smo mali i kako moramo biti ponizni pred velikim i moćnim oceanom. Ljudi koji to zaboravljaju upadaju u opasnosti,' rekla je Kim za Discovery.

'Pacifičke ratnike' možete gledati nedjeljom u 20 sati, počevši od 7. veljače na Discovery Channelu, a u našoj fotogaleriji zaviriti u atmosferu s Havaja koji se diči najboljim ribolovom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju