Sjetimo se malo onih davnih vremena kad je za avionske karte trebalo izdvojiti dosta novaca. Nije bilo baš previše mogućnosti 'hvatanja' akcija, rezerviranja letova u zadnji čas, mogućnosti odabira svih mogućih destinacija i ostalih stvari koje danas uzimamo kao nešto sasvim normalno. Avionski letovi i kompanije poseban su razvoj doživjele u zadnjih petnaestak godina, pa vas sad svijetom voze razni niskotarifni prijevoznici kod kojih karte nekad možete uzeti gotovo pa bagatelno.

Tako danas iz Lijepe naše možete vidjeti svjetske metropole poput Londona ili Pariza za desetak eura, što je u nekim prošlim vremenima, bilo potpuno nezamislivo. Jeftini letovi preplavili su nebo, pa se svake godine biraju i dodjeljuju nagrade najboljim low – cost kompanijama. One uključuju kvalitetu usluge koju im kompanije pružaju, a odnose se na usluge i na zemlji i letu.

Već osmu godinu zaredom najboljom niskotarifnom kompanijom proglašena je malezijska AirAsia, dok u dvostrukom uspjehu uživa kompanija Norwegian koja je proglašena najboljom europskom niskotarifnom kompanijom, ali i najboljom kompanijom u konkurenciji dugih niskotarifnih letova (kompanije koje nude duge niskotarifne letove, s jednog kontinenta na drugi).

Najbolje niskotarifne kompanije World Airline Awards 2016:

1. AirAsia (Malezija)
2. Virgin America (SAD)
3. Norwegian (Norveška)
4. easyJet (Velika Britanija)
5. Jetstar Airways (Australija)
6. AirAsia X (Malezija)
7. WestJet (Kanada)
8. IndiGo (Indija)
9. Jetstar Asia (Singapur)
10. Azul Airlines (Brazil)

Najbolje niskotarifne kompanije (međukontinentalni letovi)
1. Norwegian (Norveška)
2. Jetstar Airways (Australija)
3. AirAsia X (Malezija)
4. Scoot (Singapur)
5. WOW Air (Island)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju