Državna cesta br. 1, Vijetnam

Ova ikonska cesta spaja dva velika grada u Vijetnamu, Hanoi i Ho Chi Minh, a bicikliranje njome znači da ćete prepedalirati cijelu dužinu države. Dužina ture je 1112 kilometara i potrebno vam je otprilike dva do tri tjedna kako bi je kompletnu prešli.Jeftino, prelijepo, nezaboravno!

Great Divide ruta, SAD i Kanada
Ovo je glavna američka biciklistička trasa koja se proteže od Novog Meksika pa sve do granice s Kanadom. Čini vam se puno? Pa i jest. Radi se o poštenih 4400 kilometara, ali svaki kilometar isplatit će svoju dužinu kada biciklirate kroz predivan američki pejzaž.


Munda Biddi trasa, Australija
Noongar Aboriginal naziv je ove 1000 kilometara duge off road staze, koji u prijevodu znači put kroz šumu. I točno je to što ćete doživjeti na ovoj stazi vozeći se ispod krošnji stabla eukaliptusa, budno promatrani očima koala.

Shimanami, Japan
Iako puno kraća od ostalih staza, svega 67 kilometara, ne znači da je toliko manje vrijedna pažnje. Ova staza vodi vas preko šest malih otoka, i savršena je za jednodnevni izlet.


Kraj zemlje, Škotska
Tura preko otoka Velike Britanije? Ne, ne šalimo se. Ova staza duga je 1610 kilometara i vodi vas preko cijelog otoka duž kamenih litica i pitoresknih sela.

Staza velikog oceana, Australija
Kao što joj i naziv govori, ova staza vodi vas preko 276 kilometara obale i pješčanih plaža. Malo pijeska u pedalama nikome nije naškodilo.


Tura velikim alpama, Francuska
Staza od 684 kilometra prolazi kroz Francuske Alpe i sastavni je dio slavne utrke Tour de France. Staza vas vodi od Ženevskog jezera do Sredozemnog mora i mogla bi vam biti savršen izbor za ljetni odmor.


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju