Teleći kotleti s maslinama

Sastojci:

Teleći kotleti, 5 velikih žlica maslaca, luk, 1 češnjak, šunka, 1 šalica zelenih maslina, sol, papar, senf, krumpir

Priprema:

1. Kotlete popapriti, posoliti i premazati senfom. Neka odstoje 10 minuta.

2. U međuvremenu staviti kuhati krumpire u ljusci. Na zagrijanom maslacu ili ulju peći kotlete dok ne dobiju rumenu boju. Dodati luk, češnjak, šunku narezanu na kockice i dinstati dok luk ne bude proziran. Poklopiti i kuhati.

3. Kotlete izvaditi kad su gotovi u toplu zdjelu, masline staviti u sok od kotleta i malo prodinstati, te onda politi po kotletima.

4. Krumpir nakon što se skuhao, oguliti i narezati na ploške. Na tavici prepržiti luk i na njega staviti narezani krumpir te dobro promiješati i začiniti prema okusu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju