Teleći kotleti s maslinama

Sastojci:

U trendu Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Salata od svježih krastavaca Odlična uz roštilj Salata od svježih krastavaca: Fini preljev gotov za 5 minuta napravit će veliku razliku

Teleći kotleti, 5 velikih žlica maslaca, luk, 1 češnjak, šunka, 1 šalica zelenih maslina, sol, papar, senf, krumpir

Priprema:

1. Kotlete popapriti, posoliti i premazati senfom. Neka odstoje 10 minuta.

2. U međuvremenu staviti kuhati krumpire u ljusci. Na zagrijanom maslacu ili ulju peći kotlete dok ne dobiju rumenu boju. Dodati luk, češnjak, šunku narezanu na kockice i dinstati dok luk ne bude proziran. Poklopiti i kuhati.

3. Kotlete izvaditi kad su gotovi u toplu zdjelu, masline staviti u sok od kotleta i malo prodinstati, te onda politi po kotletima.

4. Krumpir nakon što se skuhao, oguliti i narezati na ploške. Na tavici prepržiti luk i na njega staviti narezani krumpir te dobro promiješati i začiniti prema okusu.