Francuska salata

Sastojci:

Krumpir, mrkva, grašak, kiseli krastavci,majoneza, kiselo vrhnje, limun ili ocat

Priprema:

1. Tvrdo skuhati jaja, mrkvu, krumpir narezati na sitno i skuhati u slanoj vodi zajedno s graškom. Kisele krastavce narezati na kockice.

2. Kada se jaja i povrće skuhaju, ohladiti i sve sastojke smiješati zajedno u zdjeli, te dodati majonezu i kiselo vrhnje, a po želji dodati ocat ili limun.

Punjeni odresci

Sastojci:

Svinjski kare, pršut, blitva, rikota sir, šampinjoni, maslinovo i suncokretovo ulje, bijelo vino, sol, papar.

Priprema:

1. Odreske istući što tanje, na njih staviti pršut, malo prokuhane blitve i rikota sira.

2. Zarolati, pričvrstiti čačkalicom i ispeći na tavi. Ispečeno meso staviti sastrane, a na masnoći od pečenja kratko dinstati narezane šampinjone.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju