Largo di Torre Argentina, povijesni lokalitet u glavnom gradu Italije, poznat i kao mjesto na kojem je izdan i ubijen Gaj Julije Cezar 44. godine prije naše ere, otvoriti će svoja vrata za sve znatiželjnike do 2021. godine, najavila je gradonačelnica Rima Virginia Raggi.

Largo di Torre Argentina - 3 Largo di Torre Argentina - 3 (Foto: Getty Images)

Kako prenosi Lonely Planet, trenutno se na tom mjestu nalaze samo ruševine, koja je potrebno restaurirati, što će se napraviti uz pomoć modne kuće Bulgari, koja će u obnovu uložiti oko 7 milijuna kuna. „Rim je oduvijek bio najveća inspiracija za kreacije“ – rekao je predsjednik uprave Bulgarija Jean – Christophe Babin.

Inače, ovo nije prvi put da slavne modne kuće obnavljaju rimske spomenike. Bulgari je tako novac već uložio u obnovu Španjolskih stepenica, dok je Fendi istu stvar napravio s fontanom Trevi. Tod's je dao novac za obnovu Koloseuma. Također, i dizajnerica Laura Biagiotti podržala je uređenje Michelangelovih stepenica na Kapitoliju.

Largo di Torre Argentina - 2 Largo di Torre Argentina - 2 (Foto: Getty Images)

Largo di Torre je inače sagrađen između 2. i 4. stoljeća prije Krista, a prema povijesnim izvorima, upravo je Cezar tu izgovorio legendarnu rečenicu „zar i ti sine Brute“, netom prije smrti.

Izgubljeni grad uklesan u stijeni koji je postao popularan zahvaljujući holivudskim filmovima Petra - 2 Petra - 3 Petra - 1 +0 Petra - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju