Galerija Pastizzi - 4 1 Pastizzi - 3 1 Pastizzi - 2 1 Pastizzi - 1 1

U trendu Limun kocke s grčkim jogurtom Jednostavno Lagane, osvježavajuće i silno ukusne: Recept za limun kocke s grčkim jogurtom Slani kolač s tikvicama i parmezanom Brzo i prefino Bolji od kruha: Recept za slani kolač s tikvicama i parmezanom Osijek Slavonski izlet Prije sam obišao Andaluziju, Maroko, Siciliju... Dojmovi mog prvog posjeta Osijeku, koji mi se praktični nalazi "na pragu"

Pastizzi, odnosno punjeni jastučići od tijesta tipični su brzi zalogaji na Malti, a tradicionalno se nadijevaju sirom ili graškom. Možete ih pronaći i s jabukama, inćunima ili junetinom. Prodaju se u specijaliziranim pastizzerijama, ali i u restoranima i bistroima.

Sastojci za punjene jastučiće:  

300 g ricotte
2/3 šalice naribane mozzarelle
1/2 šalice naribanog parmezana ili fete
2 jaja
4 lista smrznutog lisnatog tijesta
sol, papar
peršin

Priprema:

1. Ricottu zgnječite vilicom pa dodajte parmezan i mozzarellu. Posolite i popaprite te dodajte polovicu izmiješanog jajeta i sjeckani peršin.

2. Zagrijte pećnicu na 200 °C.

3. Okruglim kalupom promjera 10 cm izrežite pet krugova iz svakog lista. Rubove premažite jajetom i dodajte malo nadjeva u sredinu svakog. Preklopite i pritisnite da se zatvore pa zavrnite krajeve.

4. Premažite preostalim jajetom i pecite oko 20 minuta.

5. Ostavite da se hladi nekoliko minuta prije posluživanja.

Savjet: Lisnato tijesto možete i malo razvaljati, savinuti u roladu te rezati na ploške pa puniti nadjevom. Kako to radi talijanski chef Gennaro Contaldo, pogledajte u videu.