Riječima 'Nima Splita do Splita, ni spize do Tamarine spize' Luka nas uvodi u drugu emisiju pod nazivom 'Na materinoj spizi'. Luka, naime, nikad ne zaboravlja istaknuti i naglasiti kako veliki utjecaj u njegovom kuhanju ima njegova 'mater' Tamara.

Ova emisija će imati i određenu dozu personalizacije, a kako je Tamara osoba vedrog duha, temperamentna, i s respektabilnim znanjem u kulinarstvu - zanimljivih trenutaka neće nedostajati. Na stolu Lukine mame često se nađu tradicionalna splitska jela, a ona osobno ističe kako inspiraciju u pripravljanju često pronalazi u kuharici legendarne Dike Marjanović Radice.

U tom 'tonu' splitskog gastronomskog izričaja će biti i rubrika 'Prazan fridž', i to s panadom, jelom koje spada u tzv. kategoriju 'siromašnih' jela kojeg su nekad pripremali splitski težaci. U odabiru slatkoga, Luka je iskoristio svoje bračke korijene te se bacio na pripremanje karameliziranog sira koji je bio glavni desert na pričestima i krštenjima stanovnika otoka Brača.


Kroz priloge će se pojaviti i neka prepoznatljiva lica splitske gastronomije i ugostiteljstva, koja će ispričati zanimljivosti o neizostavnim autohtonim jelima grada pod Marjanom, a obići će se i neke lokacije u koje je znao zalaziti i veliki Miljenko Smoje.

Ne propustite novu emisiju showa Pun p'jat ovog četvrtka u 18.15 na Novoj TV!

Emisiju Pun p'jat gledajte na OYO!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju