Kao kod mame – filozofija je francuskog lanca hotela Mama Shelter, koji je od ove godine ponosni stanovnik Beograda. Svaki hotel u lancu priča priču o zemlji i gradu u kojem se nalazi, a nakon Francuske, Los Angelesa i Rio de Janeira uselio se na četvrti kat trgovačkog centra u Knez Mihailovoj ulici.

Drugi je dom svima koji traže „pomaknuti“ smještaj u Beogradu na odličnoj lokaciji. Interijerom i uslugom, Mama Shelter bježi od hladnjikavog ugođaja tipičnih hotela i svim se silama bori protiv klišeja, što se može vidjeti na svakom koraku.
U hotel se ulazi liftom iz trgovačkog centra i ulazi u posve drugi svijet – dnevni boravak sa stolnim nogometom, vintage kolicima sa sladoledom i bezbroj zanimljivih detalja lepršavog interijera.

U hotelima su najčešće prvo što vidite recepcije pa sobe po katovima, ali u Mama Shelteru je veliki bar i restoran sa recepcijom, a onda i konferencijske sale. U restoranskom dijelu čak 60 ljudi može zajedno jesti, što nije slučaj u drugim hotelima. "Kod mame" možete igrati i ping pong te uživati u filmovima pod vedrim nebom.

Sve je toliko eklektično da ne znate gdje biste prvo pogledali, ali najviše pozornosti zaokuplja velika terasa na krovu. Prepoznao ju je i Forbes i uvrstio na popis 10 najboljih hotelskih svjetskih terasa na krovu.

Mama Shelter - 2 Mama Shelter - 2 (Foto: PR)

Za lijepih dana na 500 četvornih metara osobit je doživljaj guštati u domaćoj hrani s pogledom na Beogradsku tvrđavu i Kalemegdan. Terasa ni zimi ne spava, Mama Shelter najavljuje „novogodišnju žurku s najljepšim pogledom“ tijekom koje neće nedostajati pozitivne energije.

Nekonvencionalni koncept u jednom prostoru spaja hotelski smještaj, tradicionalnu kuhinju i bar koji noću postaje meka za izlaske. Domaćini se svim silama trude kako atmosfera ne bi bila uštogljena, što prepoznaju mladi i urbani turisti.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju