Luda kuća, psihodelična građevina u Vijetnamu koju je najlakše opisati kao Gaudi susreće Disneyland zapravo je hotel koji je osmislila pomalo ekscentrična arhitektica Dang Viet Nga s diplomom iz Moskve.

Nadahnuće za kuću vuče iz prirode, a svojim je remek-djelom htjela ukazati na važnost da joj se vratimo i povežemo sa svime što ona predstavlja. Luda kuća nalazi se u Dalatu, a osim po nadrealnim oblicima karakteristična je i po bizarnim drvenim skulpturama te činjenici da nema niti jednog pravilnog prozora.

> 10 magičnih mjesta u jugoistočnoj Aziji

Prostire se na oko 2000 četvornih metara, a nakon ulaska u čudnovato drvo kroz "tunele u zraku" možete odabrati između jedne od deset soba. Svakom dominira životinja ili biljka, uključujući klokana, bambus, termita i medvjeda.

U Ludoj kući djeci nikad nije dosadno U Ludoj kući djeci nikad nije dosadno (Foto: Facebook: @crazyhousedl)

Nepravilni su i reljefno izrađeni krovovi, zidovi izgledaju kao da se tope, a pažnju plijeni i skulptura tigra sa svjetlećim crvenim očima, kao i kamini te namještaj. Luda kuća godišnje privuče oko 90.000 posjetitelja zahvaljujući svojem eklektičnom stilu u kojem ne postoje dva jednaka predmeta, oblika ili kutka. Za noćenje u ovom nadrealnom hotelu potrebno je izdvojiti oko 300 kuna.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju