Zvjezdarnica Griffith

Ikona Los Angelesa nalazi se u povijesnom parku Griffith na vrhu planine Hollywood. U ovoj zvjezdarnici održavaju se izložbe sa znanstvenom tematikom, no vrhunac je svakako planetarij u kojem možete uživati u prekrasnom zvjezdanom showu.

Knjižnica Huntington
Iako ste pomislili da se ovdje nalaze samo prašnjave police sa raznoraznim knjigama - to ipak nije tako. Ova institucija dom je slavne slike Plavog dječaka, no ipak su najljepši prekrasni vrtovi koji se prostiru na 12 hektara površine.

Ulica Olvera
Olvera ulica je otvorena tržnica prepuna kičastih suvenira, uličnih svirača u kojoj se nalazi i katedrala gospe od anđela. Uz sve to, ova ulica dom je jednom od najboljih meksičkih restorana u SAD-u.

Tržnica
Rijetka su mjesta u SAD-u gdje možete kupiti svježu hranu direktno od proizvođača. Ova tržnica je jedna od njih. Svi proizvođači koji se nalaze u radijusu od 10 kilometara udaljenosti od LA-a imaju ovdje svoj štand.

Getty muzej
Smješten na proplanku s predivnim pogledom na grad, J. Paul Getty muzej je skriveni dragulj LA-a. Sve u vezi ovog muzeja je predivno: od zapanjujuće arhitekture, interijera i prekrasnog pogleda - sve je točno onako kako bi trebalo biti.

Plaže
Niti jedan posjet LA-u nije potpun bez jednodnevnog izležavanja na plaži. S jako velikim izborom možda će vam prvo biti problem izabrati jednu na kojoj ćete provesti dan, ali kada jednom odaberete - odmor je zagarantiran. Imajte na umu da na LA plažama sve vrvi od mišića i skockanih teta, tako da se previše na zamarate, nego se samo opustite i uživajte.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju