Loše vrijeme je gadna stvar, posebno ako se nalazite na skupo plaćenom ljetovanju, ali neke talijanske plaže našle su način kako privući goste ma kakvo god vrijeme bilo…

Nipošto nije lijepo kad vas vrijeme ne posluži, a cijelu ste godinu radili, između ostalog, kako bi uštedjeli i zaradili za tjedan do dva ljetovanja, izležavanja na plaži i kupanja u moru. No, ako će uskoro i drugi početi slijediti ovaj primjer iz Italije, možda vam bude lakše u slučaju da ljetovanje obilježi loše vrijeme, jer ćete bar dio novca dobiti natrag…

Naime, dva odmarališta u blizini Venecije prošli su mjesec imali nesreću s vremenom koje je bilo izuzetno loše. Stoga su, dvije plaže u Jesolu odnedavno odlučile osvježiti svoju ponudu akcijom 'abbronzati o rimborsati' što u prijevodu znači 'potamnite ili uzmite novac nazad'.

Turisti koji plate euro više kod iznajmljivanja ležaljki, imaju pravo na povratak cijelog uplaćenog iznosa za taj dan u slučaju da padne kiša. Naravno, i ovdje postoji caka, jer treba pasti određena količina kiša između 11 sati ujutro i 5 popodne.

Odluka je to koja je donesena s obzirom da je u lipnju, zbog lošeg vremena, broj turista u Jesolu bio manji za 18 posto nego prošle godine. U svakom slučaju, ako netko traži ideju za privlačenje turista na Jadran, evo jedne od ideja.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju