Gospodine Karamatić, objasnite ljudima koji još nisu otkrili Arsenal – o čemu je riječ?

Arsenal je spomenik baštine RH izgrađen za doba vladavine Venecije. Prostor je to snažne povijesti i monumentalnog izgleda gdje su se odigrale mnoge značajne stvari kroz povijest. 2005. je godine ulaganjem tvrtki Arsenal Holding i Ilirije d.d (koja s njim i sad upravlja) Arsenal revitaliziran kroz koncept „Gradskog trga na zatvorenom“. Od tada do danas imali smo više od 1000 različitih događaja - od velikih koncerata, sastanaka EU ministara, značajnih konferencija, izložbi, vjenčanja do boks mečeva...


Kako ste zadovoljni zimom i dosadašnjim dijelom proljeća?
S obzirom da smo mjesto za događaje nismo fokusirani samo na sezonu, već na punih 365 dana. Dosadašnjim dijelom godine smo zadovoljni, iako stoji činjenica da sezonalnost našeg turizma ipak utječe na sve, pa pravi rezultati ipak dolaze u kasno proljeće.

Kad zvanično počinje sezona?
Problem Zadra je i taj da je sve više tranzitno mjesto na kojem se gosti ne zadržavaju dovoljno dugo kako bi upoznali grad u pravom smislu. Puno je strategija kako sezonu učiniti dužom, pa ne bih previše o tome, ali ostaje činjenica da se u Zadru sezona značajnog dolaska gostiju osjeti tek u drugoj polovici lipnja.


Kakva nam iznenađenja spremate?
Dakle ovo ljeto slavimo 10 godina Arsenala u ovom ruhu. Naš svakodnevni koncept obuhvatit će izložbu „Građanski život Zadra 19. i 20. Stoljeća" s mnoštvom originalnih fotografija i uporabnih predmeta tog doba, kao i vinoteku gdje će se moći kušati (wine taste) i kupiti vina isključivo vinara zadarskog kraja.


Vikendi su rezervirani za razna događanja od kojih izdvajamo koncerte Arsena, Gabi i Matije Dedića (13.08.), Josipe Lisac (07.08.), Silentea ( 23.07.) te koncert ljeta „We are family“ – kultnih Sister Sledge 28.07.!
Koncert je to s kojim ćemo i obilježiti naših 10 godina i ovim putem pozivam sve „punkuferaše“ da provedemo nezaboravnu večer uz neke od najvećih hitova svih vremena u jedinstvenoj atmosferi Arsenala!

Apsolutno! Hvala puno na informacijama!
Hvala i vama.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju