Tikvice dopuštaju igre bez granica u kuhinji, a isprobati ih možete u kombinaciji sa sirom i vrhnjem. Odlične su i hladne, a želite li ubrzati pripremu, palačinke zamijenite tortiljama koje ste prethodno zagrijali u tavi bez ulja. 

U trendu Faširanci od mljevenog mesa i tikvica Puni okusa Faširanci od mljevenog mesa i tikvica: Toliko su sočni da ćete ih htjeti jesti cijelo ljeto Tjestenina u umaku od vrhnja s piletinom Tjedni jelovnik 7 laganih i finih jela za svaki dan ovoga tjedna za koje vam ne treba puno vremena ni truda Košarice od jaja i tikvica Ispecite u pećnici Košarice od jaja i tikvica koje možete jesti za doručak, ručak i večeru

Sastojci za palačinke s tikvicama: 

Smjesa za osam palačinki
250 g tikvica
2 kisela vrhnja 
250 g svježeg sira
150 g špeka
sol, papar
glavica luka
parmezan

Priprema: 

1. Tikvice ogulite, naribajte, malo posolite i nakon 10 minuta dobro ocijedite.

2. Za to vrijeme ispecite palačinke. 

3. Na malo ulja popržite sjeckani luk i sitno narezani špek pa dodajte tikvice i kratko popržite. 

4. Pomiješajte sir i vrhnje, začinite prema ukusu pa premažite palačinke, dodajte nadjev od tikvica i zamotajte ih. Premažite ih ostatkom sira i vrhnja, pospite parmezanom i kratko zapecite u pećnici da se sir rastopi.