Nije trebalo puno za donošenje odluke - naš odabir je pao na otok Langkawi. Ono po čemu je otok poznat je čak 20 kilometara duga pješčana plaža koja nudi najbolji pogled i zalazak sunca na svijetu (naravno nakon onog u Zadru).

U Maleziji ima 878 otoka, a Palau Langkawi je najnaseljeniji sa 65 tisuća stanovnika. Većinu otoka prekrivaju prašuma i planine, a cijelo područje je 2007. godine uvršteno na UNESCO-vu ljestvicu zaštićenih geo parkova.


Najbolji način za razgledavanje otoka je krenuti od unutrašnjosti, a to ćete najbolje napraviti ako odaberete krstarenje rijekom Kilim. Kako ćete se približavati ušću, vidjeti ćete kako se priroda i životinjski svijet mijenjaju, a kad ugledate delfine, znat ćete da ste blizu obale.

Druga, možda čak još bolja opcija za upoznavanje otoka je ako unajmite lokalnog turističkog vodiča i zaputite se u šetnju kroz prašumu.


Otok Langkawi je meka za turiste te nudi pregršt hotela i restorana, kako onih niske, tako i one visoke kategorije. Odabir je zaista velik, tako da se možete na licu mjesta raspitati za preporuku.

Najbolje bi bilo da na put od minimalno 13 sati letova krenete preko Londona do Singapura, i tamo uhvatite vezu za ovaj predivan otok. Direktni letovi do Langkawija idu i iz Penanga, Kuala Lumpura te Phuketa. Uživajte!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju