Janjeći ragu s vongolama i aromatiziranom bijelom palentom možda nekome na prvu pomisao djelovati nespojivo, ali ako se sjetite paelje ili drugih specijaliteta koji spajaju more i planine...    

Sastojci za janjetinu s palentom: 

350 g otkoštenog mesa janjećeg buta - po osobi
3-4 glavice luka
1-2 komada koromača
2-3 mrkve
100 vongola po osobi
temeljac goveđi i riblji
100 g bijele palente
2 rajčice ili pelati
50 g rukole
1-2 režnja češnjaka
2 dl bijelog vina

1. Meso popržite na maslinovu ulju. Izvadite meso te na masnoću koja je ostala u loncu dodajte luk, koromač i mrkvu.

2. Dodajte i češnjak, rajčice ili pelate, podlijte bijelim vinom te vratite meso natrag u padelu s dinstanim povrćem.

3. Kad vino prokuha, dodajte temeljac da prekrije meso (oko 500 ml) te kuhajte na laganoj vatri oko 1,5 sat.

4. Prije posluživanja dodajte vongole i kuhajte nekoliko minuta dok se ne otvore.

5. Na ribljem temeljcu skuhajte palentu uz dodatak sitno sjeckane rukole.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju