• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #kako kuhati

Kuhaona kuha najbolje: Mala škola pripremanja odrezaka!

Koju god radionicu odabrali na još uvijek novom mjestu u gradu nasuprot kafića Potepuh na Opatovini, iz Kuhaone ćete definitivno izaći puna želuca, nasmijani, veseli i s nekim novim saznanjima. To nam se upravo netom dogodilo nakon nedavno održane radionice – odrezaka.

Domagoj Jakopović Ribafish 18.07.2015 07:58 komentari
viber Created with Sketch.
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U trendu Modularne kuće za mlade, QSpace, Nizozemska - 6 Pametna rješenja iz Europe Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju svega 45 tisuća eura Čokoladna torta se može napraviti i bez bijelog šećera Idealni za blagdane Ovi kolači i torte jako su slatki i fini, a ne sadrže ni gram bijelog šećera Mini Ranch Protulipa - 3 Mini Ranch Protulipa Za idealan odmor pokraj Karlovca: Ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)


Poznati kuhar Vid Nikolić, koji odmara dok se njegov restoran Time renovira tijekom ljeta, u Kuhaoni je održao radionicu koja je nosila radno ime: Naučite kako izvući najviše iz vašeg odreska. Iako sam se pripremio na batić, daskicu i opaki roštilj, ugodno i neumorno osoblje Kuhaone me je opet potpuno iznenadilo. Naime, ovdje nije bila riječ o brutalnom balkanskom ni rednečkom pristupu šnicli, nego nešto sasvim drugačije, uredno, elegantno, nježno i na koncu - perfektno.


Za neupućene, Kuhaona organizira radionice s najjačim imenima iz različitih gastro segmenata - uplatite određen iznos, nacrtate se na Opatovini i u cca 4 sata u grupi od desetak ljudi učite ono što vas zanima od kuhinjskih velikana. Jednostavno, zar ne! A na radionici odrezaka smo radili jako puno toga, od salate u slatkom dresingu koja uopće nije bila slatka nego fino ljuta, preko kreme od avokada do pesta od korijandra.


Naravno, nisam odmah spomenuo meso da vas malo zbunim, ali danas sam se prvi puta susreo s metodom sous vide, odnosno laganim polukuhanjem namirnica u plastičnoj vrećici! Dakle, losos se očisti, odmori u salamuri, a onda vakuumira u vrećici s malo maslinjaka te spusti u posudu na 53 stupnja. Mučenje/topljenje/plivanje traje nekih pola sata, a onda prenježno, poput dobre duše mekano meso bacite na vrelo ulje dok ne dobije koricu. Zelena boja avokada dolje, još zelenija pesta gore, i dobili ste savršenstvo zdravlja – moje sustavno ponižavane Omega-kiseline su se netom razbudile i počele plesati od sreće!


Slično je bilo i s pačjim prsima, iako smo njih prvo pekli, pa kuhali, pa opet pekli, no ipak smo se svi tu okupili zbog njegovog veličanstva – steaka. Dvadeset dana odležan, mekan, kao da ti se smiješi dok ga sušiš i mariniraš razbacujući nemilosrdno sol i papar po njemu i stolu. Kuhanje, sušenje, tava i netom napravljeni Kansas BBQ. Što reći nego – večera šampiona, novi vidici, novi prijatelji na Facebooku i obavezno prijavljivanje za sljedeće radionice. Možda vi i znate kuhati, ali nakon tečaja u Kuhaoni – kuhat ćete puno bolje. Vidimo se, a do tada - uživajte u receptima!

Beefsteak (53°C 50 min)
200 g beefsteaka
malo ulja
sol i krupni papar
BBQ umak

Priprema:
Steak vakumiramo i kuhamo sous-vide na 53°C 50 minuta. Prije pečenja ga temperiramo na 50°C u sous-vide kupki, 5-7 minuta. Posušimo, začinimo soli i paprom i pečemo na tavi ili roštilju cca 2-3 minute sa svake strane. Ne zamatamo. Izrežemo na dasci, ostavimo minutu da iscuri sok i serviramo na vrućem tanjuru, uz BBQ umak. 


Losos steak (50°C 15 min)
200 g losos steaka s kožom
1 žlica kreme od avokada
1 žlica pesta od korijandera

Priprema
Losos steak stavimo u brine od 1 lit vode i 8% soli, na 10 minuta. Vakumiramo i kuhamo sous-vide 15 minuta na 50°C. Prije pečenja ga temperiramo na 45-50°C i pečemo ga na teflonskoj tavi u ulju s kožom prema dolje, 2-3 minute, da bude hrskava. Možemo ga i okrenuti na drugu stranu samo na 10 sekundi. Sredina lososa treba ostati medium-sirova.
Serviramo na duguljastom tanjuru, na koji potegnemo žlicu kreme od avokada. Steak stavljamo na kremu, s kožom prema gore, na koji stavimo manju žlicu pesta od korijandera.

Krema od avokada
1 avokado
1 žlica soka od limuna
1 žlica kokosovog mlijeka

Priprema
Sastojke razraditi štapnim mikserom u kremu.

Pesto od korijandera
100 g svježeg korijandera
100 ml vode
50 ml maslinovog ulja
50 g indijskih oraščića
malo soli i papra
1-2 žlice soka od limete

Priprema
U blender sipamo vodu i ulje. Dodajemo korijander listove malo po malo dok ne nastane krema. Stavimo sol, papar i sok limete. Na kraju dodamo indijske oraščiće i zavrtimo par puta da se usitne i povežu cijelu smjesu u kremu. Provjerimo okus.


Salata od krastavaca, daikona i mrkve

1 krastavac
½ daikona
1 mrkva
1 mladi luk
1 crveni čili
korijander svježi
6 žlica rižinog octa
6 žlica šećera
¼ žličice soli
100 ml vode

Priprema
Krastavac, mrkvu, daikon i luk izrežemo na štapiće. Od ostalih sastojaka napravimo dressing, sa čilijem izrezanim na ploškice. Sve skupa izmiješamo i ostavimo da odstoji u hladnjaku sat vremena.


Ako ste upravo shvatili da je vrijeme da se zaputite u Kuhaonu, posjetite njihovu stranicu i vidimo se na školi kuhanja kolača, tajlandske khinje, kineskih specijaliteta... ma svega!

 

 

  • #kako kuhati
  • #kuhaona
  • #odrezak
  • #Ribafish
  • #steak
  • #losos
  • #kuhanje
  • #recept
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Pikantno povrće s kobasicama: Recept koji grije i diže iz mrtvih
Puno okusa
Pikantno povrće s kobasicama: Recept koji grije i diže iz mrtvih
Jedina konkurencija panettoneu: Recept za kolač oko kojeg su se Talijani spremni posvađati
Topi se u ustima
Jedina konkurencija panettoneu: Recept za kolač oko kojeg su se Talijani spremni posvađati
Spas za višak pečenja: Recept chefa Maria Mandarića za krokete u finom umaku od mlinaca
Jednostavno, a prefino
Spas za višak pečenja: Recept chefa Maria Mandarića za krokete u finom umaku od mlinaca
Šarmantna rustikalna ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Mini Ranch Protulipa
Za idealan odmor pokraj Karlovca: Ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju svega 45 tisuća eura
Ovakvu vruću čokoladu još niste probali! Ako imate mikser, napravit ćete je za 5 minuta
Idealni zimski napitak
Ovakvu vruću čokoladu još niste probali! Ako imate mikser, napravit ćete je za 5 minuta
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju svega 45 tisuća eura
Lako i jednostavno: domaći likeri kao božićni poklon
Domaće i fino
Lako i jednostavno: Domaći likeri kao savršen božićni poklon
Kolači bez dodanog bijelog šećera recepti
Idealni za blagdane
Ovi kolači i torte jako su slatki i fini, a ne sadrže ni gram bijelog šećera
Sokol kula: Lijepa ratnica s hrvatskog juga koja pruža pogled koji nikada nećete zaboraviti
Vrijedi posjetiti
Sokol kula: Lijepa ratnica s hrvatskog juga koja pruža pogled koji nikada nećete zaboraviti
Čokoladne kuglice s orasima recept
Božanstveni okus
Ove kuglice od čokolade i oraha su prefine, lako ih je napraviti – ne morate čak ni paliti pećnicu
Stranci o Hrvatskoj u prosincu: "Odmakni se, Beču, Zagreb ima najbolji božićni sajam u Europi"
Sami hvalospjevi
Stranci o Hrvatskoj u prosincu: "Odmakni se, Beču, Zagreb ima najbolji božićni sajam u Europi"

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Trovanje ugljičnim monoksidom u okolici Našica
OPASNA SITUACIJA
Užas na istoku Hrvatske: Majka uključila dva uređaja istovremeno, djeca završila u bolnici!
Beba koja je promijenila statistiku u Zaboku
VELIKA RADOST
Beba koja je promijenila statistiku: Rodilište slavi poseban trenutak
Putinov čovjek ismijao "AI ministricu koja je ukrala novac" – vijest zapravo potekla s News Bara
VJEROVALI ILI NE
VIDEO Šef ruskog parlamenta prepričavao Putinu vijest s hrvatskog satiričnog portala News Bar
show
Gdje je danas Marko Bošnjak?
više nije u zagrebu
Marko Bošnjak nakon mjeseci šutnje otkrio gdje trenutačno živi i što radi
Znate li čiji je ovo sin? Prvi put se pojavio na crvenom tepihu sa slavnom majkom
vrlo su slični!
Znate li čiji je ovo sin? Prvi put se pojavio na crvenom tepihu sa slavnom majkom
Severina je objavila provokativne fotografije iz muškog WC-a
"Je l' zadrhatala ruka snimatelju?"
"Za ekipu slabijeg srca - oprez!" Gomila reakcija na Severinine fotke iz muškog toaleta
zdravlje
Šokantno otkriće: Lijek koji žene već godinama koriste mogao bi spriječiti najagresivniji rak dojke!
Važno za žene u rizičnoj skupini
Šokantno otkriće: Lijek koji žene već godinama koriste mogao bi spriječiti najagresivniji rak dojke!
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Nova opasnost apneje u snu: Stručnjaci upozoravaju na skriveni rizik za mozak!
Nova opasnost apneje u snu: Stručnjaci upozoravaju na skriveni rizik za mozak!
zabava
Ovako se Balkanac prevozi Mercedes! Scena nasmijala cijelu regiju
Urnebesno
Ovako Balkanac prevozi Mercedes! Scena nasmijala cijelu regiju
Konobar u poznatom njujorškom restoranu progovorio na hrvatskom i oduševio sve prisutne
Reakcije gostiju su sve
Konobar u poznatom njujorškom restoranu progovorio na hrvatskom i oduševio sve prisutne
Ovog ima samo u Srbiji! Scena iz javnog prijevoza nasmijala društvene mreže
Bizarno
Ovog ima samo u Srbiji! Scena iz javnog prijevoza nasmijala društvene mreže
tech
Umire li se više od cjepiva protiv korone? Objavljeni rezultati velike studije
Provedena na 30 milijuna ljudi
Umire li se više od cjepiva protiv korone? Objavljeni rezultati velike studije
Rekordno otkriće u Boliviji: Gdje god pogledate, tlo je prekriveno njima!
Jedinstveno nalazište
Rekordno otkriće u Boliviji: Gdje god pogledate, tlo je prekriveno njima!
Nezaustavljivi robotaksiji: Broj vožnji raste velikom brzinom, a najavljeno je širenje na nova tržišta
Veliki uspjeh
Nezaustavljivi robotaksiji: Broj vožnji raste velikom brzinom, a najavljeno je širenje na nova tržišta
sport
Arsenal i Rijeka u "punom jeku pregovora" oko Tonija Fruka?
Bomba!
Toni Fruk pred transferom u giganta Premier lige? "Očekuje se da će uskoro potpisati"
VIDEO Večer preokreta u Ligi prvaka: Atalanta, Barcelona i Atletico nadoknadili za slavlja
Pogledajte golove
VIDEO Večer preokreta u Ligi prvaka: Atalanta, Barcelona i Atletico nadoknadili za slavlja
Baturina ostaje u Italiji: Englezi pokušali, odgovor stigao ekspresno
Javlja Fabrizio
Neočekivana ponuda za Baturinu iz Premier lige: Odgovor iz Italije sve je iznenadio
tv
Kumovi: Neočekivani gost prekinuo je županovu izjavu pred medijima
KUMOVI
Neočekivani gost prekinuo je županovu izjavu pred medijima
MasterChef: Četvero kandidata ulazi u stres test, a zadatak je replika jela Gorana Kočiša
ODMJERAVANJE SNAGA
Četvero kandidata ulazi u stres test, a zadatak je replika jela Gorana Kočiša
MasterChef: Pogled koji ledi krv u žilama – crvena zona MasterChefa manje je strašna!
NAPETO!
Pogled koji ledi krv u žilama – crvena zona MasterChefa manje je strašna!
putovanja
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju svega 45 tisuća eura
Šarmantna rustikalna ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Mini Ranch Protulipa
Za idealan odmor pokraj Karlovca: Ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Kolači bez dodanog bijelog šećera recepti
Idealni za blagdane
Ovi kolači i torte jako su slatki i fini, a ne sadrže ni gram bijelog šećera
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Slatki imperij
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Milan Nedeljković bit će novi predsjednik Uprave BMW-a
vjeran kompaniji
Srbin postaje šef BMW-a
lifestyle
Ovo izdanje Ane Maslać Plenković nadmašilo je i stil krlajice Letizije i vojvotkinje Catherine
poput princeze
Ana Maslać Plenković izgleda spektakularno – evo zašto je njezin pariški stajling pun pogodak
Štikle koje čine razliku: Ana Maslać Plenković pogodila je modni jackpot
Odlične štikle!
Koliko su samo lijepe! Ana Maslać Plenković u štiklama koje imaju sve
Recept za kolač djedov brk
Obožavamo ih!
Znate li koji je ovo kolač? Imamo provjereni recept, zapravo je vrlo jednostavna priprema
sve
Ovo izdanje Ane Maslać Plenković nadmašilo je i stil krlajice Letizije i vojvotkinje Catherine
poput princeze
Ana Maslać Plenković izgleda spektakularno – evo zašto je njezin pariški stajling pun pogodak
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju svega 45 tisuća eura
Gdje je danas Marko Bošnjak?
više nije u zagrebu
Marko Bošnjak nakon mjeseci šutnje otkrio gdje trenutačno živi i što radi
Swiss steak
Sočnije ne može!

"Švicarski" šnicl: Recept za juneći odrezak toliko mekan da se raspada u ustima

Švicarski odrezak komad je mesa – najčešće junetine – koji se dobro istuče batom prije nego što se stavi pirjati u umaku na bazi povrća sve dok ne postane toliko mekan da se topi u ustima. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Swiss steak Hrana i piće
    Sočnije ne može!

    "Švicarski" šnicl: Recept za juneći odrezak toliko mekan da se raspada u ustima

  • Zagrijano mlijeko poslužite s čokoladnom pjenastom kremom Hrana i piće
    Idealni zimski napitak

    Ovakvu vruću čokoladu još niste probali! Ako imate mikser, napravit ćete je za 5 minuta

  • Mario Mandarić Hrana i piće
    Jednostavno, a prefino

    Spas za višak pečenja: Recept chefa Maria Mandarića za krokete u finom umaku od mlinaca

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close