• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #kako kuhati

Kuhaona kuha najbolje: Mala škola pripremanja odrezaka!

Koju god radionicu odabrali na još uvijek novom mjestu u gradu nasuprot kafića Potepuh na Opatovini, iz Kuhaone ćete definitivno izaći puna želuca, nasmijani, veseli i s nekim novim saznanjima. To nam se upravo netom dogodilo nakon nedavno održane radionice – odrezaka.

Domagoj Jakopović Ribafish 18.07.2015 07:58 komentari
viber Created with Sketch.
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U trendu Gulaš je savršeno jelo za zimu Tjedni jelovnik Bez puno kompliciranja i truda: 7 jela savršenih za zimu za svaki dan ovoga tjedna Željeznički kolodvor u Antwerpenu - 4 "Lijepi mali kolodvor" Najljepši kolodvor na svijetu: Željeznička katedrala u europskom "gradu dijamanata" Povrće pečeno u pećnici Dobro je znati Spektakl iz pećnice: Jedini savjeti koji će vam ikada trebati za savršeno pečeno povrće


Poznati kuhar Vid Nikolić, koji odmara dok se njegov restoran Time renovira tijekom ljeta, u Kuhaoni je održao radionicu koja je nosila radno ime: Naučite kako izvući najviše iz vašeg odreska. Iako sam se pripremio na batić, daskicu i opaki roštilj, ugodno i neumorno osoblje Kuhaone me je opet potpuno iznenadilo. Naime, ovdje nije bila riječ o brutalnom balkanskom ni rednečkom pristupu šnicli, nego nešto sasvim drugačije, uredno, elegantno, nježno i na koncu - perfektno.


Za neupućene, Kuhaona organizira radionice s najjačim imenima iz različitih gastro segmenata - uplatite određen iznos, nacrtate se na Opatovini i u cca 4 sata u grupi od desetak ljudi učite ono što vas zanima od kuhinjskih velikana. Jednostavno, zar ne! A na radionici odrezaka smo radili jako puno toga, od salate u slatkom dresingu koja uopće nije bila slatka nego fino ljuta, preko kreme od avokada do pesta od korijandra.


Naravno, nisam odmah spomenuo meso da vas malo zbunim, ali danas sam se prvi puta susreo s metodom sous vide, odnosno laganim polukuhanjem namirnica u plastičnoj vrećici! Dakle, losos se očisti, odmori u salamuri, a onda vakuumira u vrećici s malo maslinjaka te spusti u posudu na 53 stupnja. Mučenje/topljenje/plivanje traje nekih pola sata, a onda prenježno, poput dobre duše mekano meso bacite na vrelo ulje dok ne dobije koricu. Zelena boja avokada dolje, još zelenija pesta gore, i dobili ste savršenstvo zdravlja – moje sustavno ponižavane Omega-kiseline su se netom razbudile i počele plesati od sreće!


Slično je bilo i s pačjim prsima, iako smo njih prvo pekli, pa kuhali, pa opet pekli, no ipak smo se svi tu okupili zbog njegovog veličanstva – steaka. Dvadeset dana odležan, mekan, kao da ti se smiješi dok ga sušiš i mariniraš razbacujući nemilosrdno sol i papar po njemu i stolu. Kuhanje, sušenje, tava i netom napravljeni Kansas BBQ. Što reći nego – večera šampiona, novi vidici, novi prijatelji na Facebooku i obavezno prijavljivanje za sljedeće radionice. Možda vi i znate kuhati, ali nakon tečaja u Kuhaoni – kuhat ćete puno bolje. Vidimo se, a do tada - uživajte u receptima!

Beefsteak (53°C 50 min)
200 g beefsteaka
malo ulja
sol i krupni papar
BBQ umak

Priprema:
Steak vakumiramo i kuhamo sous-vide na 53°C 50 minuta. Prije pečenja ga temperiramo na 50°C u sous-vide kupki, 5-7 minuta. Posušimo, začinimo soli i paprom i pečemo na tavi ili roštilju cca 2-3 minute sa svake strane. Ne zamatamo. Izrežemo na dasci, ostavimo minutu da iscuri sok i serviramo na vrućem tanjuru, uz BBQ umak. 


Losos steak (50°C 15 min)
200 g losos steaka s kožom
1 žlica kreme od avokada
1 žlica pesta od korijandera

Priprema
Losos steak stavimo u brine od 1 lit vode i 8% soli, na 10 minuta. Vakumiramo i kuhamo sous-vide 15 minuta na 50°C. Prije pečenja ga temperiramo na 45-50°C i pečemo ga na teflonskoj tavi u ulju s kožom prema dolje, 2-3 minute, da bude hrskava. Možemo ga i okrenuti na drugu stranu samo na 10 sekundi. Sredina lososa treba ostati medium-sirova.
Serviramo na duguljastom tanjuru, na koji potegnemo žlicu kreme od avokada. Steak stavljamo na kremu, s kožom prema gore, na koji stavimo manju žlicu pesta od korijandera.

Krema od avokada
1 avokado
1 žlica soka od limuna
1 žlica kokosovog mlijeka

Priprema
Sastojke razraditi štapnim mikserom u kremu.

Pesto od korijandera
100 g svježeg korijandera
100 ml vode
50 ml maslinovog ulja
50 g indijskih oraščića
malo soli i papra
1-2 žlice soka od limete

Priprema
U blender sipamo vodu i ulje. Dodajemo korijander listove malo po malo dok ne nastane krema. Stavimo sol, papar i sok limete. Na kraju dodamo indijske oraščiće i zavrtimo par puta da se usitne i povežu cijelu smjesu u kremu. Provjerimo okus.


Salata od krastavaca, daikona i mrkve

1 krastavac
½ daikona
1 mrkva
1 mladi luk
1 crveni čili
korijander svježi
6 žlica rižinog octa
6 žlica šećera
¼ žličice soli
100 ml vode

Priprema
Krastavac, mrkvu, daikon i luk izrežemo na štapiće. Od ostalih sastojaka napravimo dressing, sa čilijem izrezanim na ploškice. Sve skupa izmiješamo i ostavimo da odstoji u hladnjaku sat vremena.


Ako ste upravo shvatili da je vrijeme da se zaputite u Kuhaonu, posjetite njihovu stranicu i vidimo se na školi kuhanja kolača, tajlandske khinje, kineskih specijaliteta... ma svega!

 

 

  • #kako kuhati
  • #kuhaona
  • #odrezak
  • #Ribafish
  • #steak
  • #losos
  • #kuhanje
  • #recept
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Sandnøtter norveški božićni šećerni keksi recept
Ispečeni za 10 minuta
Ovi šećerni keksi s limunom savršena su božićna slastica, a jako ih je lako napraviti
Riječko klizalište pod krovom Export Ice Box 2025.
Sa svjetlosnim animacijama
U Rijeci je otvoreno novo moderno klizalište, nalazi se u hali, a najviše će se svidjeti – obiteljima s djecom
Na sjeveru Italije: Trentino plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite
Primamljiva ponuda
Na predivni sjever: Italija vam plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite
Ispovijest izjelice: što mi je nekad bilo nezamislivo pojesti, a danas obožavam
O tempora, o mores!
Ispovijest izjelice: Što mi je nekad bilo nezamislivo pojesti, a danas obožavam!
Tjedni jelovnik zimska jela od 1.12. do 7.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno kompliciranja i truda: 7 jela savršenih za zimu za svaki dan ovoga tjedna
Nadàl in famìa: Nostalgični obiteljski Božić u Rovinju
Od 6.12. do 10.1.
Nadàl in famìa: Nostalgični obiteljski Božić u Rovinju
Najljepši kolodvor na svijetu: Željeznička katedrala u europskom "gradu dijamanata"
"Lijepi mali kolodvor"
Najljepši kolodvor na svijetu: Željeznička katedrala u europskom "gradu dijamanata"
Tjedni jelovnik zimska jela od 1.12. do 7.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno kompliciranja i truda: 7 jela savršenih za zimu za svaki dan ovoga tjedna
Prodaje se špilja na privatnom zemljištu! Cijena nije onoliko visoka kao što mislite
Jedinstvena investicijska prilika
Prodaje se špilja na privatnom zemljištu! Cijena nije onoliko visoka kao što mislite
Na 3 sata od Zagreba: Savršeni grad iz kojeg nije "tako lako" izići
Utopija
Na sat i pol od Hrvatske: Savršeni grad iz kojeg nije tako lako izići
Spektakl iz pećnice: Jedini savjeti koji će vam ikada trebati za savršeno pečeno povrće
Dobro je znati
Spektakl iz pećnice: Jedini savjeti koji će vam ikada trebati za savršeno pečeno povrće
Recept za rimske njoke: Savršeni prilog dostojan svečanog ručka
Bolji od običnih?
Recept za rimske njoke: Savršeni prilog dostojan svečanog ručka

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Slučaj ozlijeđene časne sestre
predavala u školi
Časnu sestru nitko nije napao? Policija šuti o slučaju, procurio dokument iz bolnice
Dnevnik Nove TV doznaje: Koncert u Švicarskoj zabranjen je zbog sigurnosti
Grad potvrdio
Dnevnik Nove TV doznaje: Zbog ovoga je zabranjen koncert hrvatskih pjevača u Švicarskoj
Zbog snijega i leda satima stoje u koloni dugoj 85 kilometara kod Bajkalskog jezera
ostaju bez hrane i goriva
VIDEO Stotine vozila zapele na zaleđenoj autocesti i -18 stupnjeva: Kolona je duga čak 85 km!
show
Pjevačica Ivana Lovrić mamila poglede na zagrebačkoj špici
Izdanje za pamćenje
Za pjevačicom Colonije u minici okretali su se svi u centru naše metropole!
Intervju s Ivančicom Pahor
''nakon niza pretraga...''
Naša bivša misica boluje od karcinoma: ''Tijelo je slalo signale...''
Preminuo Mirko Perković Poky
tužna vijest
Pjevač omiljen među hrvatskim iseljenicima pronađen mrtav u hotelskoj sobi
zdravlje
Kada i kako piti omega-3 kapsule? Ovo morate znati prije nego ih krenete uzimati
Piše nutricionistica
Kada i kako piti omega-3 kapsule? Ovo morate znati prije nego ih krenete uzimati
Što se događa s vašim krvnim tlakom kada uzimate dodatke vitamina D?
Evo što pokazuju istraživanja
Što se događa s vašim krvnim tlakom kada uzimate dodatke vitamina D?
Koje meso ima najviše proteina? Pogledajte tablicu
Uključujući i ribu
Koje meso ima najviše proteina? Pogledajte tablicu
zabava
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
Urnebesno
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
Pokušao opljačkati umirovljenika na bankomatu, ovakav rasplet nije očekivao
Svirepi lopov
Pokušao opljačkati umirovljenika na bankomatu, ovakav rasplet nije očekivao
Može li i vas pas izvesti ovo? Oduševio vlasnike, a ni gledatelji nisu ostali ravnodušni
Wow!
Može li i vas pas izvesti ovo? Oduševio vlasnike, a ni gledatelji nisu ostali ravnodušni
tech
Ukrajina pokazala dokaz da ima rješenje za ruske najopasnije dronove na mlazni pogon
Uspješan presretač
Ukrajina pokazala dokaz da ima rješenje za ruske najopasnije dronove na mlazni pogon
Stanovnici se pobunili protiv robotaksija: Ne mogu spavati i pod stalnim su stresom
Neočekivani problemi
Stanovnici se pobunili protiv robotaksija: Ne mogu spavati i pod stalnim su stresom
Problemi za oružje budućnosti: Ukrajinska vojska prestala je koristiti Andurilovu tehnologiju
Loše prošli i na testovima
Problemi za oružje budućnosti: Ukrajinska vojska prestala je koristiti Andurilovu tehnologiju
sport
Neviđen potez FIFA-e nakon ždrijeba skupina: Ovo se nikada nije prenosilo uživo!
opa!
Neviđen potez FIFA-e nakon ždrijeba skupina: Ovo se nikada nije prenosilo uživo!
Legendarni nogometaš Ljuboslav Penev hitno završio u bolnici, stanje je ozbiljno:
Nije dobro
Legenda hitno završila u bolnici: Stanje je ozbiljno, obitelj moli za pomoć
Gigi Becali poludio na vijest da je Željko Kopić kandidat za izbornika Rumunjske
Rigao vatru na Savez
Kontroverzni gazda podivljao na spomen Hrvata: "Ljudi, ubijte se! To znači da smo bezvrijedni"
tv
MasterChef: Večeras ne propustite napeti gastroduel! Što će toliko uznemiriti Barbaru?!
TOP 10
Večeras ne propustite napeti gastroduel! Što će toliko uznemiriti Barbaru?!
Turski hit 'Vječna ljubav' ove srijede na Novoj TV!
Vječna ljubav
Turski hit 'Vječna ljubav' ove srijede na Novoj TV!
U dobru i zlu: Došla mu je s prijedlogom – hoće li prihvatiti pomoć?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Došla mu je s prijedlogom – hoće li prihvatiti pomoć?
putovanja
Tjedni jelovnik zimska jela od 1.12. do 7.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno kompliciranja i truda: 7 jela savršenih za zimu za svaki dan ovoga tjedna
Najljepši kolodvor na svijetu: Željeznička katedrala u europskom "gradu dijamanata"
"Lijepi mali kolodvor"
Najljepši kolodvor na svijetu: Željeznička katedrala u europskom "gradu dijamanata"
Na sjeveru Italije: Trentino plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite
Primamljiva ponuda
Na predivni sjever: Italija vam plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Ovo je 14 najboljih zemalja u kojima parovi mogu lijepo živjeti za 1000 eura mjesečno, pet ih je u Europi
neke su blizu
Ovo je 14 najboljih zemalja u kojima parovi mogu lijepo živjeti za 1000 eura mjesečno, pet ih je u Europi
Jedna od najopasnijih država i dalje privlači brojne turiste: "Morate spavati unutar sigurne zone. Nije za one sa slabim srcem"
Turistički procvat
Jedna od najopasnijih država i dalje privlači brojne turiste: "Morate spavati unutar sigurne zone. Nije za one sa slabim srcem"
lifestyle
Parfemi koji se na koži osjete satima
ISPLATIVA KUPOVINA
Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja
Bloomova kombinacija u košulji i čizmicama od brušene kože
I fine čizmice
Nova kombinacija dokazuje da Bloom izrasta u pravog malog gospodina
Montažna kuća od 150 kvadrata uređena je u dom iz snova
Izgleda savršeno
Idila u susjedstvu: Pogledajte kako je bračni par montažnu kuću od 150 kvadrata uredio u najljepši dom
sve
Pjevačica Ivana Lovrić mamila poglede na zagrebačkoj špici
Izdanje za pamćenje
Za pjevačicom Colonije u minici okretali su se svi u centru naše metropole!
Intervju s Ivančicom Pahor
''nakon niza pretraga...''
Naša bivša misica boluje od karcinoma: ''Tijelo je slalo signale...''
Parfemi koji se na koži osjete satima
ISPLATIVA KUPOVINA
Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja
Swiss steak
Sočnije ne može!

"Švicarski" šnicl: Recept za juneći odrezak toliko mekan da se raspada u ustima

Švicarski odrezak komad je mesa – najčešće junetine – koji se dobro istuče batom prije nego što se stavi pirjati u umaku na bazi povrća sve dok ne postane toliko mekan da se topi u ustima. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Swiss steak Hrana i piće
    Sočnije ne može!

    "Švicarski" šnicl: Recept za juneći odrezak toliko mekan da se raspada u ustima

  • Kremasta orzo tjestenina Hrana i piće
    Sa sirom i špinatom

    Izgleda poput najkremastijeg rižota, ali je ipak tjestenina koja se radi u jednom loncu

  • Sandnøtter norveški božićni keksi Hrana i piće
    Ispečeni za 10 minuta

    Ovi šećerni keksi s limunom savršena su božićna slastica, a jako ih je lako napraviti

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Želiš li prvi saznati
za povoljne aviokarte

Pripremi putovnicu
i prijavi se na naš newsletter
jer uskoro polijećemo ;)

Please don't insert text in the box below!
close