Kako neograničene količine čokolade postoje samo u bajkama, nije u potpunosti točno. Ova tvornica u Birminghamu izgleda kao da je izašla iz filma, ali najbolje je što doista postoji!

Jeste li možda gledali izvrstan film Tima Burtona 'Charlie i tvornica čokolade'? Ako niste, a ludi ste za slatkim pogledajte ga, a ako jeste dobra je vijest što tvornica čokolade doista postoji, nalik je onoj kojom upravlja Willy Wonka (sjajna uloga Johnnyja Deppa) a ako želite znati kako se osjećao mali Charlie, posjetite ovu divotu u Birminghamu koja nosi naziv Cadbury World.

Za 16,75 funti (oko 150 kuna) koliko iznosi cijena ulaznice možete ući u tvornicu (zapravo tematski park) koju vodi i s ponosom pokazuje spomenuta tvrtka Cadbury, jedna od najvećih tvrtki na svijetu što se proizvodnje slastica tiče.


Ovdje ćete doznati neke osnovne stvari, poput toga kako se čokolada radi (čak ćete i vidjeti proces, jasno), ali i mogućnost da isprobate razne proizvode, tako da ako tvornicu napustite nešto teži, nemojte se uopće čuditi.

Planina od čokolade, povijesni prikaz kako su najpopularniji slatkiš radile Maye, show koji pokazuje kako je Hernan Cortez zapravo donio zrna kakaa u Europu, proces zamatanja čokolade i spremanje za prodaju samo su neke od stvari koje ćete doživjeti na ovom, za sladokusce, vrlo vjerojatno nadrealnom mjestu.
A dok ne otputujete u Englesku i vidite ovo čudesno mjesto, preporučamo da bacite oko na Youtube i dobro se pripremite za posjetu i nabacivanje kojeg kilograma gore…
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju