U četvrtak 29.06. obitelj Kozlović je ljetnom zabavom na terasi Oleander, hotela Esplande, željela zahvaliti svojim kupcima, poslovnim partnerima, prijateljima, distributerima, restoraterima, sommelierima, chefovima, novinarima, ljubiteljima nijhovih vina i uopće svima koji s njihovim vinima dolaze u dodir, organiziravši zabavu za prijatelje.

Događanje čije ime najjasnije kaže zašto & kako, doista je dovelo je na terasu hotela Esplanade vinariju Kozlović: njihovih 8 djelatnika došlo je zajedno s vlasnicima, Antonellom i Francom Kozlović, a radile su I njihove kćeri – Gianna i Lara. Kozlovići su donijeli odista sve što u njihovom podrumu u ovom času možete probati – ukupno 12 etiketa vina, uključujući I prvo javno točenje Santa Lucije bijele iz berbae 2015, te 2 etikete destilata. Dijapazon je upotpunilo Kozlović ekstra djevičansko maslinovo ulje koje je pratilo gastronomske delicije što su ih vinari ponudili uz ovako raskošan wine bar. Kozlovići su donijeli I vizualni dašak vinarije – izložbom fotografija koje su nastale u proteklih 5 godina htjeli su dati homage kako onome iz čega su ponikli – svojoj Valli I svojim pretcima, tako i vinu koje je njihov život i način života.



Na Kozlović wine baru na kojem su radili Kozlovićevi ljudi kao najbolji promotori svoje vinarije I poznavatelji Kozlović vina od bobice do boce, mogle su se kušati Valle 2016, Malvazija 2016, JRE Malvazija 2016, Svinjon 2016, Muškat momjanski suhi 2016, Violetta 2016, Teran 2016, Santa Lucia Noir 2012 (donesena iz arhive vinarije), Muškat momjanski poluslatki 2016, Muškat ruža 2016, Mediteran n/v, te Santa Lucia bijela, 100% malvazija iz njihovog najvrednijeg vinograda Santa Lucia.

Izbor destilata činile su Lacrime, već poznata rakija od muškata momjanskog, te poslastica koju je Franco Kozlović posebno za ovu priliku izvukao iz podruma – Liker od muškata momjanskog. Upravo taj liker bio je bazom koktela Luxury Muscat kojeg koktel majstor Esplanadinog tima kreirao za welcome drink.



Za gastronomski dio ljetne zabave pobrinuo se tim chefova: Ana Grgić, excutive chef hotela Esplanade koja je pripremila roštilj ba Esplanada, zatim legendarna Mira Zrnić iz konobe Stari podrum u Momjanu, chefovi Fabricio Vežnaver iz restorana Pergola, te chef Damir Tomljanović iz restorana Bevanda, a za ljubitelje pršuta na ruku se rezao pršut Jelinić. Jelovnik je upotpunila selekcija sireva, slastica i svježeg voća.



Ovo druženje s prijateljima bilo je prigoda da se kuša i Santa Lucija 2015 koja je ovom večerom puštena na tržište. Santa Lucia 2015 osvojila je na ovogodišnjem Decanteru srebnu medalju, a kad govorimo o medaljama, valja spomenuti da je Teran 2016 ponio zlatno odličje na Internation Wine Competition (IWC) 2017.

Da i rastanak bude u znaku prijateljstva, gostima su na odlasku darovane bočice Kozlovićevog ekstra djevičanskog maslinovog ulja.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju