Tvrtka CannaBio je tako napravila novo jako alkoholno piće aromatiziranom odabranim dijelovima biljke konoplje. Konopljica je piće za čiji su se recept koristili svježe ubrani dijelovi konoplje, dok je kod mlađe seke Konopljike riječ o – sjemenkama. Iz tog razloga, a i većeg postotka alkohola (40%), velike su i razlike u okusu.


Konopljika je konkretnija, teža i ozbiljnija rakija, koja plijeni svojom prekrasnom zlatno medenom bojom. U mirisu se osjeća svježina polja i prirode, dok je na okus konkretna, ali nema onoliko aroma i okusa koji nas podsjećaju na neke čudne uspomene iz mladosti kad bismo kasno navečer hodali pored studentskih domova, ili pankera u parkovima. Šalimo se naravno, riječ je o potpuno legalnoj, industrijskoj konoplji.


Otapanjem biljke konoplje u alkoholu izvlače se sve „ljekovite“ tvari iz konoplje pa Konopljika ima i svoje ljekovito djelovanje. Konopljika se može o nabaviti u web shopu na njihovoj stranici, a uskoro u svim boljim specijaliziranim dućanima i lokalima širom Hrvatske.

Više detalja o uzgoju industrijske konoplje i drugim proizvodima tvrtke, te samoj Konopljici, pročitajte u našem intervjuu s Nikolom Planinićem, a sada idemo provjeriti je li još štogod ostalo u hladnjaku!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju