Kozmopolitski ugođaj Esplanade 1925 Lounge & Cocktail bara s legendarnom Oleander terasom i ostakljeni Le Bistro hotela Esplanade sa svojom šarmantnom sjenovitom terasom i ovog ljeta pozivaju goste na uživanje u novim kreacijama s ljetnih jelovnika.

Chef Ana Grgić i barmen Zlatko Orečić inspiraciju za nove jelovnike pronašli su u božanstvenim sezonskim namirnicama koje svojim mirisima i okusima naprosto oduševljavaju. Ljetne vibracije grada pretvorili su u kreativne koktele, osvježavajuće limunade, svježe sokove i slasne gurmanske užitke.

>Ne možete dobiti posao jer nemate iskustvo, a iskustvo ne možete steći jer nemate posao? Možda vas ovo motivira...

Šarmantni francuski Le Bistro tako je svoju à la carte ponudu obogatio domaćim vinima i koktelima kojima je baza pjenušac Bellini s pireom od breskve i bezvremenski Hugo s okusom bazge i mente. Neodoljivi sezonski sladoledi iz kreativne Esplanadine slastičarnice našli su se u ponudi obiju terasa, pa će se gosti ovog ljeta moći rashladiti primamljivim okusima bazge, prženih pinjola, bobičastog voća i neodoljive marelice, kao i selekcijom svježe rezanog sezonskog voća na ledu.

Kreativni kokteli Southside Mojito, Bulleit Min Julep, Golden Godfather, Zacapa Old Fashioned i Pimm's Cup uronit će svakog gosta u ljetno raspoloženje, baš kao i osvježavajuće limunade s dodatkom đumbira, ananasa i aromatičnog yuzua u Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Baru. Ledeni senzualni mjehurići vrhunskih šampanjaca Moët & Chandon Ice i Veuve Clicquot Rich idealan su izbor za vruće ljetne dane.

Klasici poput kave i čaja dobili svoju ljetnu ledenu inačicu, dok će kombinacija lubenice, kruške i ružmarina, ili pak ananasa, marakuje, aromatičnog đumbira i korijandera u obliku svježe cijeđenih sezonskih sokova oduševiti ljubitelje prirodnih i zdravih napitaka.

Lagani slasni zalogaji u kreativnoj izvedbi chefa Ana Grgić predstavljaju savršenu uvertiru u ljeto – hrskavi jastučići punjeni sušenom rajčicom i burratom posluženi uz hladan gazpacho, osvježavajuća salata s prženim kozicama i dressingom od jogurta, kroketi od parmezana s čipsom od pršuta i salsom od rikole, panna cotta od šparoga s dimljenim lososom, egzotični falafel s tahinijem i salatom od cikorije samo su dio neodoljive ponude.

Novost u ponudi terase Oleander jest i ukusno piće iz legendarne Moët & Chandon obitelji – Moët Ice Impérial Rosé, prvi šampanjac stvoren isključivo za posluživanje s ledom. Bogati voćni okusi breskve, trešnje i brusnice uz oštre tonove grejpa i nektarine na završetku svaki gutljaj pretvaraju u aromatično osvježenje. Moët Ice Impérial Rosé poslužen uz tri kocke leda može se kušati samo u ljetnim mjesecima na globalnim „hot-spots“ mjestima poput Esplanade bara i Oleander terase.

Za maksimalno uživanje u ljetnim večerima na Oleander terasi uz laganu lounge glazbu utorkom, srijedom i četvrtkom pobrinut će se DJ Luca Goya. Opuštena atmosfera, mlada i šarmantna ekipa kuhara i konobara, profinjeno ozračje te sjenoviti živopisni ugođaji terasa s daškom uličnog teatra čine Esplanade trendi gurmanskim odredištem bez premca nudeći pravo osvježenje u ove vruće ljetne dane za domaće, ali i brojne inozemne goste.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju