Velika piramida u Gizi sagrađena je od šest milijuna tona precizno postavljenih kamenih blokova koji pokrivaju točno 13,6 hektara površine. Toliko je precizno izgrađena da ni jedan kut ove piramide nije ni centimetar viši ili niži od ostalih kutova. Kako su mogli postići takvu razinu savršenstva? Još uvijek nitko nije otkrio.

Prosječna nadmorska visina na Zemlji je 138,40 metara, toliko je i visina Velike piramide. Slučajnost? Sumnjamo. Prvotno je piramida imala „fasadu“ od masivnih blokova vapnenca koji su težili od 20 – 50 tona svaki. Kamenje se još uvijek može iskopati oko baze piramide, a mnogo dijelova tog kamenja korišteno je prilikom gradnje džamija i hramova u okolini. Nekad je Velika piramida izgledala kao veliki bijeli reflektor, od toga joj i nadimak „Svjetlo“.

Paralela istok – zapad koja prelazi najvećim dijelom Zemlje, kao i meridijan sjever – jug, sijeku se na dva mjesta na zemlji. Jedan je u oceanu a drugi je na mjestu gdje se nalazi Velika piramida. Drugim riječima, ona se nalazi u samom središtu Zemljine kopnene mase.

Kako to da je drevni čovjek bio u stanju napraviti strukturu koju teško da možemo izgraditi i danas, i to na središnjoj točki zemlje i točno iste visine koja je identična prosječnoj nadmorskoj visini kopna? To je samo početak fascinantnih činjenica vezanih za ovu veličanstvenu piramidu.

Prema nekim istraživanjima piramide su tehnološki strojevi koji koriste zemljinu energiju za liječenje. Ta energija omogućuje im da rade ono što bismo mi danas nazvali - čuda. Mnoge piramide izgrađene su u Rusiji i Ukrajini od strane vojne industrije u ondašnjem Sovjetskom savezu nakon pada Željezne zavjese, kako bi se napravili mnogobrojne studije. Danas postoji preko 50 piramida izgrađenih od PVC plastike i pleksiglasa na kojima se još uvijek provode istraživanja. Sve one nadahnute su i izgrađene po uzoru na Veliku piramidu.

Prilikom tih istraživanja došlo se do nekih zapanjujućih činjenica koje su danas i znanstveno potvrđene. Tako je utvrđeno da lijek venoglobin postaje 3 puta učinkovitiji nego ranije kada se pohrani u pirimidalnu strukturu. Otrovi i virusi postaju slabiji ako se nalaze unutar pirimidalne strukture. Sjeme koje se prije sijanja držalo u piramidi davalo je 20 – 100% više uroda nego sjeme koje se držalo u običnim kutijama. Životinje iz piramide imale su bolju krvnu sliku. Hrana koja se čuvala u piramidi imala je bolji okus i duže je trajala. Voda se pročišćuje kada se drži u pirimidalnoj posudi. Molekularna struktura kamena mijenja se nakon što se on položi u središte piramide i na vrhu postaje bijel. To je dokazano na 40 različitih vrsta kamenja.


Život očito ima energiju koja podržava svoje postojanje, i ta energija, kako se čini ,upregnuta je od strane piramida. Možda piramide djeluju kao lijevak za univerzalnu energiju koja teče kroz njih? Možda piramide mogu promijeniti tok energije? Je li to razlog zašto su drevne Maje bile opsjednute piramidama i zašto su ih urezivale u svaku planinu? Otkud su samo dobili tu informaciju? I zašto mi danas ne koristimo tu istu tehnologiju kako bismo pomogli našem planetu? Mnoga pitanja a ni jedan odgovor, dakle, zaputite se do najbližih piramida, i iskažite počast i poštovanje. A možda i saznate odgovor...
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju