Kako Velika Britanija nije nipošto jeftina, dobro zna svaki stanovnik Lijepe Naše koji ju je posjetio. Srećom, muzeji su tamo uglavnom besplatni, ali neki od njih se plaćaju, kao i određene atrakcije. E sad, kad idete sami još nekako imate za kartu, ali kad odlučite izvesti cijelu obitelj, to u najmanju ruku zna biti – nezgodno.

Westminster Westminster (Foto: Thinkstock/Guliver)

Turističke atrakcije perfektan su način za upoznavanje grada te učenje povijesti i kulture. I dok je većina muzeja u Velikoj Britaniji posve besplatnam jer vlasti smatraju kako kulturno nasljeđe zemlje pripada svima i svi ga imaju pravo upoznati, dio atrakcija i muzeja ipak košta, i to papreno.

Kad odlučite takva mjesta posjetiti s obitelji, cijena se jako brzo popne, no koja je zapravo najskuplja atrakcija u Britaniji? Najskuplje, što nije iznenađenje, možemo pronaći u Londonu.

Edinburgh Edinburgh (Foto: Thinkstock/Guliver)

Tako će odrasli za ulaz u slavni muzej voštanih figura Madame Tussauds izdvojiti velikih 35 funti (oko 300 kuna). I sad, računajte – ukoliko isti posjetite s bitelji, unatoč popustima koje možete dobiti trebat će vam više od 1000 kuna. Glavni grad naravno, krije još neke skupe atrakcije, pa tako obilazak Westminsterske palače stoji 28, a posjet Buckinghamskoj palači i Londonskom oku 24 funti.

Srećom, posjet najatraktivnijim stvarima u Ujedinjenom kraljevstvu i dalje je besplatan, mada postoje sugestije koliko bi prilikom posjeta valjalo donirati. Tako sjajni Britanski muzej možete razgledati posve besplatno, ali uz napomenu kako bi bilo lijepo ostaviti 5 funti.



Najskuplje atrakcije van Londona uključuju posjet Stonehengeu za koji ćete izdvojiti 19,50 funti, te obilazak edinburškog dvorca, što stoji funtu manje.

U svakom slučaju, ukoliko posjetite London, a niste ludi za voštanim figurama i kraljevskom obitelji, računajte da ćete o povijesti zemlje naučiti posve – besplatno.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju