Sezona kestena je krenula, a slavlje ovog ploda odvija se po mnogim hrvatskim gradovima. No, na jednom mjestu Kestenijada je tradicija već 21 godinu, u gradu koji je i dobio ime po kestenu; Hrvatskoj Kostajnici.

Kestenijada se odvija ovog vikenda, a posjetitelje očekuje bogata gastronomska ponuda te zabavni program. U petak u 18 sati bit će zanimljivo vidjeti mimohod limene glazbe DVD-a Hrvatska Kostajnica kroz centar grada.

U subotu se već tradicionalno planinari na brdo Djed pješačkom stazom Gordan Lederer. Za one koji nisu raspoloženi za penjanje, u gradu mogu pogledati izložbu, nastupe kulturnih društava, sudjelovati u noćnom labirintu na igralištu kod Starog grada ili pak iskoristiti vrijeme za obilazak kostajničkih znamenitosti. Sličan program odvija se i u nedjelju.

U ponudi će, naravno, biti pečenih kestena i raznih slastica od ovog ploda, a kad se zaželite malo "slanoga", tu su i kobasice, a samo par minuta od centra i ćevape u popularnoj Kobri s druge strane granice.

Za polaznike iz Zagreba, kao i svake godine organiziran je Kesten-cug iz Zagreba. Vlak kreće u 8.05 sa zagrebačkog Glavnog kolodvora, a povratak je u 20.10. Cijena karte je 45 kuna za odrasle, 25 za djecu od 4 do 12 godina, a besplatno za one do 4 godine. Ako želite sa sobom povesti i bicikl, to ćete platiti 15 kuna.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju