Marmelada od kestena u Francuskoj i Italiji prava je delicija, a osim što je ukusna, ima i blagotvoran učinak na zdravlje jer obiluje vitaminima i mineralima. Tražite li novi način da iskoristite omiljene plodove jeseni, marmelada je odlična ideja jer spremljena na tamno i hladno mjesto može trajati mjesecima.

U trendu Pohane tikvice ukusno su ljetno jelo Tjedni jelovnik 7 "sirotinjskih", ali finih jela za svaki dan ovoga tjedna koji se mogu napraviti za pet eura Moja posebna kuća na osami - 3 Na Visu Tik do mora: Kuća na osami s "privatnom" plažom za odmor od svega Nha Trang, Vijetnam - 3 Kakva bagatela! Grad u kojem noćenje u hotelu s 5 zvjezdice košta tek 45 eura – za dvije osobe

Odlična je alternativa kupovnim varijacijama, kako zbog cijene, tako i zbog toga što sadrži samo one sastojke koje odaberete. Kestene najprije valja skuhati, a kako biste ih lakše ogulili možete ih najprije prepoloviti i protisnuti kroz prešu za češnjak.

Sastojci za marmeladu od kestena: 

1 kg kestena
400 g šećera
400 ml vode
1 mahuna vanilije
1 žlice ruma
Korica 2 naranče

> Kako savršeno ispeći kestene u pećnici?

Priprema: 

1. Kestene zarežite u križ stavite u hladnu vodu i kuhajte pola sata pa ugasite vatru, ali ostaviti ih u vrućoj vodi jer se teško čiste kad se ohlade. Zatim ih izmiksajte u pire.

2. Kuhajte sirup od vode, šećera i korice naranče oko 15 minuta pa procijedite.

3. Sirupu dodajte pire od kestena, sjemenke i mahunu vanilije pa kuhajte na slaboj vatri oko pola sata ili dok se ne zgusne.

4. Izvadite mahunu pa dodajte rum.

5. Sterilizirajte u pećnici manje staklenke pa ulijte vruću marmeladu i poklopite steriliziranim poklopcima. Okrenite naopako staklenke pa ih spremite kad se ohlade.