Keksići američkih izviđačica svake se godine prodaju diljem SAD-a od 1917. godine, kako bi se prikupila sredstva za ovu važnu organizaciju. Prema nekim procjenama godišnje se proda oko 200 milijuna kutija ovih keksa koji imaju čak devet različitih okusa.

Zainteresiranim kupcima na raspolaganju su keksi Tin Mints koji obuhvaćaju tanak wafel umočen u čokoladu I žele od mentola. Tu su i keksi Samoas od vanilije preliveni karamelom, te posuti prženim kokosovim brašnom i čokoladom.

Kupiti možete i Tagalongse te Do-si-dos s okusom maslaca od kikirikija, Lemonedas s okusom limuna, te nekoliko drugih varijanti s voćem, zobenim pahuljicama i drugim primamljivim sastojcima. 

Iako ovi keksi nisu vrhunac slatičarske industrije, a njihova proizvodnja je ograničena za Sjedinjene Američke Države, zahvaljujući ovogodišnjim Oscarima svi ih žele probati. Ovo su najljepša turistička mjesta u SAD-u!

Voditelj dodjele, komičar Chris Rock iskoristio je svoju ulogu kako bi povećao prodajni profit organizacije Girl Scouts of America, te pomogao svojoj kćeri Zari koja je njihov član.

Uz pomoć miljunskih džepova najvećih holivudskih faca, u svega nekoliko minuta prikupljeno je više od 65.000 američkih dolara odnosno nešto više od pola milijuna kuna.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju