Gourmet & fun festival IZBOR održava se 20. lipnja 2015.g od 16-24h u Deželi kozolcev u Šentrupertu u blizini Trebnja, i to kao jednodnevni kulinarsko-glazbeno-zabavni festival na kojem će se a pretstaviti 20 izabranih kuharskih majstora i 40 vrhunskih vinarija šire regije Alpe-Adria.

Za organizaciju festivala zaduženi su Tomaž Kavčič i Franci Kek, a na ovaj su se korak odlučili iz različitih razloga:


Tomaž Kavčič, ugostitelj (Dvorec Zemono):
"Mnoge kuhare iz Slovenije i inozemstva s kojima sam imao priliku susresti se u posljednjih nekoliko godina želio sam okupiti na ugodnom kreativnom druženju, kojim će biti zadovoljeni najzahtjevniji gurmani. Siguran sam da ćemo ponuditi opušteno druženje, ali ujedno i visoko kvalitetnu gastronomsku manifestaciju koja će u svakom pogledu biti jedinstvena."

Franci Kek, organizator Rock Otočec festivala:
"Uživam u organizaciji - od 1997. do 2013. godine, organizirali smo glazbeni festival za mlade (Rock Otočec), koji je - do prije nekoliko godina - bio najveći događaj te vrste na Balkanu. Sa svojih pedeset godina, odlučio sam se na organizaciju festivala koji bi bio primjeren mojim godinama, odnosno festival koji nudi posjetiteljima prvoklasnu hranu, vrhunska vina, ali i glazbu, zabavu, kao i komfor."

Glazbeni program će biti zabavno opuštajuće orijentacije uz bogatu ponudu domaće i strane glazbe. Popratni program kroz poslijepodnevne aktivnosti nudi: predavanja iz kulinarstva, radionice za djecu, sportske i zabavne igre, izložbe, "lounge" opuštanje te atraktivnu prodajnu ponudu proizvoda. Dobro došli!


Na festivalu će među ostalima sudjelovati:

Kuhari:
Tomaž Kavćič / Dvorec Zemono
Ana Roš / Hiša Franko
Pavlič / Grad Otočec
Mahorčič
Debeluh
Dam
Damjan Fink / Na gradu (LJ)
Repovž
Rakar

Hrvatska:
San Rocco - Brtonigla
Marina Novigrad

Srbija:
Valter Čevap

Vinari:
Batič
Movia
Edi Simčič
Marjan Simčič
Kabaj
Sutor
Burja
Radikon
Zidarič

Karte možete nabaviti na ovom linku, a na ovom i ponudu - ako želite i prespavati, što toplo preporučamo!

Za 24€ može se neograničeno piti vino (17:00 - 24:00) i jesti hrana od onih 20 kuhara između 18:30 i 21:30, a kako je u prodaji ograničenih 2.000 karata, pa djelujte brzo! Gastrohedonisti ovo jednostavno ne smiju propustiti!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju