Jedan južnokorejski barmen, koji se odaziva na ime Lee Gang Bin, posluživanje i izradu kave podigao je na sasvim novu razinu. Naime, dok narudžbom kave inače dobijete šalicu s dobro poznatim napitkom, ovdje kava izgleda kao pravo remek-djelo, jer se na njezinoj površini nalaze djela Van Gogha, Leonarda, Muncha i ostalih majstora kista. 

„Pravljenje kave za mene je bajkovita stvar, tu mogu napraviti što želim i snove pretvoriti u realnost. Ljudi koji rade kavu obično se ograničavaju na dvije boje, crnu i bijelu, ali ja želim probiti taj limit boja“, izjavio je nedavno Lee za CNN.

 

A post shared by 이강빈 (@leekangbin91) on


Njegove lude kreacije priskrbile su mu gotovo 200 tisuća pratitelja na Instagramu, a iako je najpoznatiji po umjetničkim djelima, na zahtjev mušterija Lee na kavi bez problema „nacrta“ i Malog princa ili naslovnicu korejskog izdanja časopisa Vogue. Kao najvažniju stvar izdvaja da se sve te kave mogu normalno piti  te ne služe samo za ukras.

 

A post shared by 이강빈 (@leekangbin91) on


„Moje je pravilo da neću raditi kavu koja se ne može konzumirati. Oslikavam jedino hladnu kavu, jer ako pokušam oslikati toplu, okus se promjeni čim se ona ohladi, a to je nešto što pod svaku cijenu nastojim izbjeći“, nastavlja Lee s objašnjavanjem svoje tajne.

Najbolja stvar u svemu ovome jest to što kava, s obzirom da se radi u kafiću u Seulu i zahtijeva jako puno vremena, i nije toliko skupa. Njezina je cijena 40 kuna, a Lee ih radi tek 3 dnevno, i to isključivo uz prethodnu rezervaciju. Razlog tome jest vrijeme potrebno za pripremu, koje može potrajati i čitav sat.

U svakom slučaju, nanese li vas put u prijestolnicu Južne Koreje, a željni ste kave i umjetnosti, znate gdje da kafić C.THROUGH, a njegov genijalni suvlasnik, barmen i umjetnik čeka na vas.

 

 

A post shared by 이강빈 (@leekangbin91) on

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju