Sve više turista odmor traži u šumovitim područjima koja obiluju prirodnim hladom, cvrkutom ptica, zvukom vjetrića i valova koji dopiru do samih kreveta. Pričamo o kampovima, smještajem koji je sve traženiji na našoj obali. Onaj koji je vrijedno posjetiti svakako je kamp park Soline u Biogradu na Moru jer su čistoća, hlad borove šume, ugoda i zabava su ono što vas tamo očekuje.

Zamislite da se budite uz cvrkut ptica u hladovini borove šume, oblačite svoju odjeću za trčanje, uskačete u tenisice i razbudite se trčeći tik uz plažu. Zatim odaberete jedan od mnogobrojnih kafića i zastanete na kavu i već stižete do centra prekrasnog Biograda na Moru u kojem se svega tri sata vožnje od Zagreba nalazi park kamp Soline.

U hladu borove šume niknuli smještajni objekti koji mogu primiti i do 3369 gostiju, a o kvaliteti smještaja govore čak četiri zvjezdice kojom se kamp diči. Najnovije priznanje stiglo je i ove godine, pa se kamp park Soline okitio nagradom jednog od najboljih mjesta u Hrvatskoj za kampiranje u 2017. godini za područje Dalmacije.

Odsjesti u kampu možete na 20 hektara uređenih površina, a osim kampera, kamp prikolica i šatora uživati možete u već dobro znanim mobilnim kućicama veličine 32 metara kvadratnih. Pogodne su za smještaj do 6 osoba, a sastoje se od bračne sobe s krevetom, kupaonice s tuš kadom i WC školjkom te spavaćom sobom s još 2 kreveta i sanitarijama. Svaka kućica ima klima uređaj i ima osigurano parkirno mjesto, a osim što ćete uživati u hladu borove šume koja kamp okružuje, ugodu možete potražiti i na terasi s predivnim pogledima na ostatak kampa.

Za najam mobilnih kućica u osnovnoj varijanti morate izdvojiti od 125 eura na više u samom srcu sezone. Smjestite li se u premium verziji kućice, dobivate nešto više, a to je izvanredan pogled na prekrasne plaže i kristalno čisto more što će vas koštati nešto više od 150 eura, ovisno o sezoni. Osim smještaja u mobilnim kućicama, svoj šator ili kamp kućicu možete postaviti na nekoj od 903 parcele s priključkom za struju i vodu, odnosno ovisno o preferencijama. Odluka je na vama, a cijena će uvijek ovisiti o tome što preferirate. Cijene kreću od 10 eura na više.

U sklopu kampa nalazi se i Internet caffe, prostori za grilanje finog mesa i friško ulovljene ribe, dječje igralište, mjenjačnica, boćalište, sportski i aqua centar, biciklistička staza te staze za šetnju i jogging. Tu nećete biti žedni i gladni jer se za fine gastronomske delicije pobrinuo restoran ”Park Soline”, a u caffe baru i točionici vina možete isprobati izvrsna dalmatinska vina. Da bi boravak u kampu bio zanimljiviji brinu se animatori koji će vas zabavljati mnogobrojnim aktivnostima za sve uzraste, a stariji se mogu okušati čak i u plesu.

Neizostavan dio svakog ljetovanja je i kupanje, a ovdje se u ovom pogledu nećete razočarati. Kratka šetnja čistim puteljcima kroz kamp vodi vas do modrog mora i šljunčane plaže, a produžite li šetnju uz sladoled koji je na svakom koraku, dolazite do pješčane uvale Soline koja se smatra jednom od najatraktivnijih u Biogradu. Za dječju zabavu ne morate brinuti, jer je ulaz u more pristupačan i za mlade i stare.

Uz šetnicu koja se prostire cijelim dijelom do samog centra grada nalaze se mnogobrojni kafići, restorani, štandovi s palačinkama i već tradicionalni štandovi sa suvenirima. Cijene su ovdje iznimno pristupačne, pa ćete tu za pola litre točenog piva izdvojiti od 10 kuna na više. Tu je i zabavni park, kino na otvorenom, a aktivan odmor vidljiv je na svakom koraku. Upustite se u vožnju vodenim skuterima, iznajmite kajak ili čamac, provozajte se atraktivnom podmornicom, a već kad ste tu, skočite bungee s obližnjeg Šibenskog mosta ili se okušajte u škrapingu na susjednom Pašmanu.

Uz sve to, u kampu Soline su životinje dobrodošle, a ljubaznost turističkih djelatnika i lokalnog stanovništva je na zavidnoj razini. Svakako se jednom okupajte i u bazenu  te krenite u noćni život kojeg ovdje svakako ne nedostaje.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju