Pripremili ste pileću juhu ili neko mesno varivo i shvatili da po površini obroka plutaju masnoće? Ne brinite, iz jela je moguće odstraniti višak masti nakon kuhanja uz ove tri metode.
1. Metoda s kriškom kruha
Uzmite krišku kruha – po mogućnosti onoga od cjelovitih žitarica – pa sredinom prođite po vrhu jela. Kruh će na vrlo jednostavan način upiti višak masnoće s vašeg obroka.
Led je 'magnet' za masnoće. Stavite ga u papirnati ručnik ili grabilicu, pa njima prođite po vrhu premasnog jela i tako riješite svoj problem.
Ove kriške ne morate bacati u smeće, već ih iskoristite za pripremu pohanog kruha, ili nekog sličnog jela.
2. Metoda s kockama leda
Nekoliko kockica leda zamotajte u papirnati ručnik ili salvetu, pa površinom pređite preko vrha vašeg obroka. Kockice leda u ovom će slučaju igrati funkciju magneta, koji će privući masnoću na papir.
Višak masnoća možete ukloniti i običnim papirnatim ručnikom, na ako niste vješti, papir bi vam se mogao prebrzo namočiti i završiti na dno lonca. Ako se uopće ne želite baviti s papirom, kockice leda možete staviti i u običnu zaimaču, pa njome zagrabiti po površini juhe ili variva.
3. Metoda sa žlicom
Ako pustite da se jelo ohladi u hladnjaku, masnoće će isplivati na površinu, te ih možete vrlo lako 'obrati' običnom žlicom za jelo .