Ayurveda je indijska znanost o životu i dugovječnosti
, a naziva se još i majkom svih medicina. Ona uključuje konzumaciju zdrave hrane biljnog porijekla i druge aktivnosti kako bi se postigla ravnoteža u životu, prevenirale bolesti i postigao dug i sretan život.

Upravo su ayurveda i veganska prehrana bile glavne teme svečanog domjenka u prostoru zagrebačkog hotela Sheraton kojeg je vodio Njegova Ekselencija Sandeep Kumar, veleposlanik Indije u Republici Hrvatskoj, a koji je organiziran u suradnji s 'Prijateljima životinja'. Ova navika oca 'Terminatora' jamči duži život.

Indijski veleposlanik je priznao da se u Hrvatskoj najveći broj viza za Indiju izdaje zbog želje domaćeg stanovništva da u toj zemlji istraže načela ayurvede, joge i drugih praksi koje pridonose sretnijem životu bez bolesti.



Na svečanom domjenku o načelima ayurvede govorio je dr. Tomislav Petrušić, a gosti su imali prilike degustirati bogat izbor veganskih jela pripremljenih prema ajurvedskoj kuharici autorice Senke Kušer-Mijić te ispijati čajeve 'Organic India'.

Na raznovrsnom veganskom jelovniku se tako našla juha od mrkve i naranče, salata od bulgura, namaz od sezama, popečci samosa, torta od orašastih plodova, pečene jabuke s mljevenim orasima i drugi specijaliteti biljnog porijekla koji bi zadovoljili i najzahtjevnija nepca vegana i vegetarijanaca, a kojih prema nekim statistikama u Hrvatskoj ima oko 160 tisuća. Saznajte ovdje jedu li pravi muškarci tofu.

Zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte kako je bilo na svečanom domjenku u Sheratonu, te što se jelo.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju