1. Shvatite da vas strah prema putovanju koči u stjecanju novih iskustava. Razmislite, ako zbog straha ne ostvarujete svoje snove - tada ne živite život punim plućima.

2. Uvijek biti tisuću izgovora zašto ne otići na putovanje. Ako to stvarno želite onda to i napravite. Izgovori poput onih "nemam novaca", a jučer ste kupli novu torbicu (koja vam uopće ne treba), tada znate da očito više volite torbice od putovanja, pogotovo danas, kada je jeftinije putovati u inozemstvo, nego ići na more u Hrvatsku.

3. Budite pametni, ali i upustite se u avanture. Ako se bojite prvi put putovati u neku daleku zemlju, otiđite preko granice u Trst ili Ljubljanu i vidite što se tamo nudi. Sve što je novo i gdje još niste bili - vrijedi vidjeti!

4. Isplanirajte si budžet. Ako je novac problem, štedite mjesecima unaprijed i tako ćete s vremenom skupiti onoliko koliko vam treba.


5. Bojite se putovati jer vas je strah da vam se nešto ne dogodi? Da se ne sruši zrakoplov, ili da vas ne otmu? Budimo realni, šanse da vas pokupi auto su stotinu puta veće, trznite se!

6. Napravite plan! Sjednite i stavite vaše želje na papir! Nemojte čekati, jer time ne dobivate ništa. Sjetite se, ako to zaista želite - to i napravite!

7. Pronađite na internetu nešto što vam se svidjelo i saznajte više o tome. Ispišite te informacije, proučite i iznenadite sami sebe!

8. Smatrajte putovanje jednim novim iskustvom koje vam samo može dobro doći. Nitko nikada od putovanja nije postao gluplji, već samo pametniji...

9. Napravite svoj "Bucket list". To je jednostavan popis želja na koji stavite sve što želite napraviti kada putujete i jednostavno odradite stvar po stvar. Iskoristite putovanje najbolje što možete.

10. Putujte, putujte, putujte! Nemojte stati na jednom putovanju! Idite dalje...

11. Za kraj... U najgorem slučaju - uvijek se možete vratiti kući!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju