Niskobudžetne aviokompanije, povoljan smještaj, jeftini aranžmani i plaćanje na rate mogu učiniti nekad nedostižno putovanje ostvarivim.

1. Niskobudžetni letovi 

Cijena putovanja se može prepoloviti ako pronađete jeftine putne karte ili ih kupite dovoljno rano. Atraktivni povoljni letovi i akcijske cijene redovnih kompanija mogu vam pomoći kod odluke ako još tragate tragate za idealnom lokacijom.

2. Povoljan smještaj

Kada ste odlučili na avanturu i kupili putnu kartu vrijeme je da rezervirate smještaj. Kako bi vaše putovanje ostalo unutar budžeta, smještaj je stavka na kojoj svakako možete uštedjeti.

Cijena smještaja često ovisi o periodu, broju osoba, lokaciji i njegovom izgledu. Uz vaše preference i možda pokojeg kompromisa, možete naći pristojan smještaj koji možda nije toliko luksuzan, ali je uredan i čist te povoljan.

Imajte na umu da na putovanjima najmanje vremena provodite u sobi jer želite što više doživjeti grad ili temlju koju ste posjetili. Kako pronaći i rezervirati povoljan smještaj, pogledajte ovdje.

3. Aranžmani

Kad rezervirate putovanja raspitajte se o dostupnim aranžmanima. Oni često uključuju prijevoz i smještaj, a mnoga putovanja možete kupiti i uz first i last minute ponude pa ako uz njih stoji i napomena  'cijena za dvije osobe' na putovanju možete uštedjeti. Povedite prijatelja ili voljenu osobu u avanturu života, zabavite se i upoznajte druge kulture.

4. Plaćanja na rate

Nekada su putovanja iz snova ostvariva samo ako njihova cijena ne bude prežestok udarac na naš budžet. Umjesto štednje mjesecima, otputujte odmah, a za putovanje odvajajte mjesečno manju svotu kako bi taj trošak što bezbolnije podnjeli. Uz plaćanje na rate putovanja na koja smo oduvijek htjeli otići nas mogu izaći oko 300 kuna mjesečno.