Sastojci za 6 osoba:
700 grama pilećih prsa bez kostiju
400 grama šampinjona
700 ml pilećeg temeljca
200 ml desertnog vina Marsala
3 žlice maslinovog ulja
1 luk
300 ml vrhnja za kuhanje
600 grama nekuhane tjestenine penne
200 grama naribanog sira parmezana
sol i papar po želji
svježi peršin za posipanje

Priprema:

1. U većem loncu zagrijte dvije žlice maslinovog ulja, pa na njemu stavite peći pileća prsa nasjeckana na komade otprilike iste veličine. Posolite i poparite po želji.

2. Pecite piletinu sve dok ne izgubi ružičastu boju, pa je izvadite sa strane.

3. Dodajte preostalo maslinovo ulje u lonac, pa na njemu prepržite nasjeckane i luk sve dok ne dobije smeđu boju. Posolite i popaprite po želji.

4. Vratite piletinu u lonac, podlijte pilećim temeljcem, vrhnjem za kuhanje i vinom. Kad tekućina zavrije ubacite nekuhanu tjesteninu, pa poklopite lonac.

5. Termički obrađujte uz povremeno miješanje 15 do 20 minuta sve dok se tjestenina ne postane kuhana.

6. Na kraju kuhanja dodajte naribani parmezan i nasjeckani peršin, pa sve zajedno dobro promiješajte. Dobar tek!

U videu Tastyja pogledajte kako se pripremaju penne s gljivama i piletinom u jednom loncu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju