Sastojci:
8 zelenih čili papričica (npr. jalapenos)
220 grama kremastog sira
4-5 kriška slanine
50 grama naribanog tvrdog sira (npr. gauda)
2 jaja
50 ml mlijeka
100 grama brašna
200 grama krušnih mrvica

Priprema:
1. Ispržite u tavi komadiće slanine dok se ne otopi sva masnoća, a slanine ne postane hrskava. Stavite slaninu na papirnati ručnik da upije svu dodatnu masnoću.

2. U zdjeli pomiješajte kremasti sir, naribani tvrdi sir i dodajte komadiće pržene slanine.

3. Operite papričice, prerežite ih na pola, uklonite koštice i nadjenite ih pripremljenom smjesom. Poklopite
Ako raspolažete s vrlo ljutim papričicama poput jalapenosa, ovaj korak napravite s rukavicama.

4. Panirajte ovako pripremljene papričice, te ih ispecite u vrućem ulju. Dobar tek!

U videu pogledajte kako se pripremaju čili papričice punjene sirom i slaninom.

U trendu Pileći paprikaš Tjedni jelovnik Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna Kuća za odmor Out House, Sv. Ivan Zelina, Airbnb - 9 Mir i tišina Pola sata od Zagreba: Kuća s bazenom za vikend-odmor u kojoj vam nitko neće smetati Korčula - 10 Kao brod od kamena Pogledajte nevjerojatne prizore Korčule: Grad kontrasta, između mora i povijesti