Maslac je neizbježan dodatak brojnim jelima. Mažemo ga na kruh, u njemu pirjamo meso i povrće, pečemo odreske ili dodajemo kolačima i tortama. Omekšajte maslac za mazanje uz pomoć obične staklene čaše iz koje pijete vodu i sokove.

Što trebate napraviti?

1. Komad hladnog i tvrdog maslaca stavite na obični tanjurić.

2. Staklenu čašu napunite vrućom vodom, pa je tako pustite oko 60 sekundi.

3. Ispraznite čašu, i njome preklopite maslac na tanjuriću. Držite čašu tako od 60 do 120 sekundi, te pustite da toplina čaše odradi posao do kraja.

U videu pogledajte kako maslac možete omekšati uz pomoć čaše i nešto vruće vode.

 

Softening butter is one of the easiest things we forget to do. Not anymore!

Posted by Delicious on 16. ožujka 2016

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju