Dlakava površina kivija može vam zadati glavobolje ako ne znate pravilno očistiti ovo egzotično voće. Zaboravite na nožić, i prihvatite se obične staklene čaše za sok.

Dobro ste pročitali, ako u ruci imate zreli zeleni plod, bit će dovoljno prepoloviti kivi. Polovicu kivija postavite uz rub čaše, pa istim 'izdubite' voće u jednom odlučnom potezu.

Ovakvo guljenje jamči vam brzinu i maksimalno iskorištavanje jestivog dijela kivija, a uz to 'proći' ćete bez prevelikog nereda u kuhinji.

Pogledajte u videu kako oguliti kivi uz pomoć čaše u svega nekoliko sekundi.

U trendu Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac Orebić - 1 Baza iz snova Gradić na Pelješcu s fasadama boje sunca što diše ritmom prošlih vremena Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima