Guljenje banane može biti 'prljav' posao ako to činite na pogrešan način. Većina ljudi pokušava otvoriti ovo tropsko voće na njenom kraju gdje se nalazi peteljka, a kojom je spojena s drugim bananama u grozd.

To može biti uspješan pothvat ako je u pitanju prezrela banana mekane kore, no takvo će otvaranje biti otežano ako u ruci držite nezreli plod. Ovdje saznajte top 5 činjenica koje niste znali o bananama.

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac

Najlakše ćete odstraniti koru banane ako ju prstima nježno rastvorite na njenom vrhu, te u jednom potezu ogulite do kraja.

U videu pogledajte kako se banana može oguliti u jednom potezu.