Svježe paprike izvrstan su dodatak svakog jela. S njima se pripremaju salate, dodaju se umacima, pune se mljevenim mesom, peku na roštilju, te koriste na razne druge načine.

Oblik paprike za mnoge predstavlja pravi izazov, pa tijekom čišćenja mnogi bace više ploda nego je što to potrebno. Nasreću, postoji vrlo jednostavan način za čišćenje s kojim ćete iskoristiti maksimum paprike.

Kako najbrže očistiti i narezati svježu papriku?

1. Prerežite vrh i dno paprike tako da dobijete oblik sličan kocki.

2. Prerežite papriku po sredini, tako da dobijete ravnu traku povrća nalik na pravokutnik.

3. Oštrim nožem prođite uz rub paprike te uklonite središnji dio paprike s većinom koštica i bijela vlaknasta tkiva. Papriku potom narežite na željenu veličinu.

4. Iskoristiti možete i dio paprike koji ste uklonili s vrha. Prstom pritisnite središnji dio peteljke dok se ona ne odvoji od ploda, pa ostatak narežite prema želji.

U videu pogledajte kako način za najbrže čišćenje paprike.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju