Pokušajte uštedjeti na samom putovanju
Točno, najljepše je bezbrižno kupiti avionsku kartu i negdje otputovati, ili uzeti svoj auto i zaputiti se njime u neku destinaciju. Najljepše, ali često zna biti i vrlo skupo. Pokušajte umjesto toga rezervirati avionsku kartu mjesecima unaprijed, kad su one obično dosta povoljnije, i to na niskotarifnim kompanijama. Provjerite možda nude li i vlakovi kakav popust na karte, a ako baš želite ići vlastitim autom, probajte pronaći još nekog tko je spreman ići na istu destinaciju i podijeliti troškove.


Nemojte stalno jesti vani
Znamo da ste turisti i da je to jedna od čari putovanja, ali zar je baš potrebno svaki obrok jesti vani? U restoranu jedite svaki drugi dan, a ostale dane kuhajte u svom apartmanu kojem ste dali prednost ispred hotela. Ako već hoćete jesti vani jer ste u obilasku, kupite hranu u nekom marketu i složite si obilati radnički sendvič!

Alkohol
Eh, koliko tek novaca na odmoru ode na alkoholna pića, najčešće na dva najpopularnija, pivo i vino. Turisti tu često nezaustavljivo troše novac, a teško su u stanju odoljeti i lijepim, šarenim koktelima. Istina, oni su privlačni, kao što je privlačno popiti i dobro vino na nekom lijepo gradskom trgu, ali to sve realno - previše košta. Opet imate rješenje - kupite piće u dućanu, a kasnije u njemu uživajte u apartmanu.


Časopisi i novine
Usudili bi se reći kako je ovo prvenstveno problem kod ljepšeg i nježnijeg spola. Dame često kupe razne časopise kad polaze na put, koje na kraju obično prelistaju jednom, dvaput i zaborave. Ako vam je baš do tračeva i novina, uvijek neke možete naći u kafiću, a za neko duže čitanje, posudite knjigu. Iako, kad ste već na nekoj destinaciji, naš je savjet da uživate u njenim ljepotama, a čitanje ostavite kad ste kod kuće. Osim skripte za ispit, šalimo se...
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju