Sastojci za tortu:
5 mandarina
2 jaja
100 g brašna
200 g šećera
100 g maslaca
prašak za pecivo

Sastojci za ušećerene mandarine:
3 mandarine
300 g šećera
200 ml vode

Sastojci za glazuru:

2 žlice sira
2 žlice toplog mlijeka
2 žlice šećera u prahu

Priprema:

1. Očistite mandarine i sameljite ih u blenderu.

2. Mikserom izradite omekšali maslac i šećer te dodajte jaja. Dobro promiješajte i dodajte mandarine, a na samom kraju brašno i prašak za pecivo.

3. Dobivenu smjesu ulijte u mali kalup za torte (20 cm) te pecite na 180 Celzijevih stupnjeva oko 45 minuta (provjerite čačkalicom).

4.  Dok se torta hladi napravite ušećerene mandarine. Pustite šećer i vodu da zakuhaju te stavite kolutove mandarina da se lagano kuhaju 20 minuta. Izvadite ih pažljivo na papir za pečenje te ostavite da se ohlade.

5.  Ohlađenu tortu premažite glazurom koju ste napravili od sira, toplog mlijeka i šećera u prahu. Dobar tek!

Više slasnih recepata pronađite na blogu Gurmanka.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju