Sastojci za palačinke:
280 grama bijelog brašna
3 jaja
1 čajna žličica sode bikarbone
½ čajna žličica soli
400 ml mlijeka
voda

Sastojci za nadjev:
350 grama šunke po izboru
400 grama naribanog sira (npr. gaude)

Sastojci za paniranje:

3 jaja
130 grama bijelog brašna
130 grama krušnih mrvica
biljno ulje za prženje

Priprema:
1. Pripremite smjesu za pečenje palačinki od brašna, jaja, sode bikarbone, soli i mlijeka. Miješajte ručno ili uz pomoć miksera,te po potrebi dodajte malo vode dok ne dobijete željenu teksturu.

2. Ispecite palačinke na uobičajen način.

3. Nadjenite palačinke komadićima šunke i naribanog sira. Zamotajte ih u trokut ili pravokutnik, pa ih panirajte s istučenim jajetom, brašnom i krušnim mrvicama.

Palačinke možete nadjenuti prženim mljevenim mesom, komadićima grilane piletine, špinatom ili kojom drugom namirnicom po želji.

4. Pecite panirane palačinke sa svake strane otprilike 3 minute dok ne dobiju zlatno-žutu boju.

5. Poslužite sa sezonskom salatom ili komadićima prženog krumpira. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju