Sastojci za podlogu:
115 grama špageta
2 češnja češnjaka
2 žlice maslaca
200 grama sira parmezana
1 veliko jaje
2 žlice krušnih mrvica

Sastojci za nadjev:
2 žlice biljnog ulja
1 manji luk
220 grama mljevene junetine
440 ml umaka od rajčice
3 žlice koncentrata od rajčice
1 čajna žličica šećera
1 žlica bosiljka
200 ml sira ricote
1 veliko jaje
1 čajna žličica sušenog origana
300 grama sira mozzarella

Priprema podloge:
1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.

2. Natrgajte špagete na tri dijela i skuhajte na uobičajen način s nešto soli. Vruće špagete pomiješajte sa sitno nasjeckanim češnjakom, maslacem, naribanim parmezanom, jajetom i krušnim mrvicama.

3. Utisnite smjesu u kalup za pečenje pita ili sličnu posudu. Pecite 15 do 20 minuta dok se smjesa ne ispeče i postane zlatno-smeđe boje.

Priprema smjese:
1. Zagrijte ulje u dubljoj tavi, pa na njemu pirjajte sitno nasjeckan luk oko tri minute dok ne omekša.

2. Dodajte mljeveno meso i pirjajte ga dok ne dobije tamnosmeđu boju. Umiješajte pastu i umak od rajčice te šećer.

3. Kuhajte sve zajedno oko pet minuta dok se umak ne zgusne. Maknite s vatre, umiješajte bosiljak, posolite i popaprite.

4. Pomiješajte sir ricottu, jaje i origano. Smjesu premažite preko zapečenih špageta.

5. Preko smjese s ricottom stavite mljeveno meso i umak od rajčice, a sve zajedno prekrijte naribanom mozzarellom.

6. Pecite na 180 Celzijevih stupnjeva oko 25 minuta, dok vrh ne dobije zlatno-smeđu boju.

7. Pustite da se slana pita malo ohladi prije posluživanja. Dobar tek!

U videu Tastyja pogledajte kako se radi ova kreativna pita od špageta s mljevenim mesom i sirom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju