Za organski maslac vam je potrebno:
400 grama organskog slatkog vrhnja (vrhnje za šlag)
prstohvat morske soli

Priprema:

1. Ulijte vrhnje u blender, i blendajte oko 10 minuta. Vrhnje će se prvo pretvoriti u gusti šlag.

2. Nastavite miksati dok masa ne postane zrnasta, a maslac se ne počne razdvajati od mlaćenice.

3. Ostrugajte maslac sa stranica zdjele, stavite ga u cjedilo i ocijedite svu mlaćenicu. Ovdje naučite kako pripremiti 'zimnicu' od začinskog bilja s dodatkom maslaca

4. Cjedilo stavite pod hladnu vodu. Laganim pokretima promiješajte maslac pod vodom dok voda ne postane prozirna, a iz maslaca ne izađe sva dodatna tekućina.

5. Višak vlažnosti izvucite pritiskom maslaca o dvije kuhače ili žlice.

6. Tako pripremljeni maslac stavite u staklenku, pa pohranite u hladnjak ili ledenicu. Organski maslac ima rok trajanja od nekoliko mjeseci. Tu otkrijte zašto biste kavi trebali dodati malo maslaca.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju