Čokoladni hummus sve je veći hit na kulinarskim blogovima u posljednje vrijeme. Umjesto slane varijente u koju ide pasta od sezama, maslinovo ulje i češnjak, slatka podrazumijeva spoj kuhanog slanutka i omiljene čokolade. Iako je riječ o čudnoj kombinaciji, oni koji su probali tvrde da je je vrlo ukusna. Zainteresirani?

U trendu Limun kocke s grčkim jogurtom Jednostavno Lagane, osvježavajuće i silno ukusne: Recept za limun kocke s grčkim jogurtom Slani kolač s tikvicama i parmezanom Brzo i prefino Bolji od kruha: Recept za slani kolač s tikvicama i parmezanom Osijek Slavonski izlet Prije sam obišao Andaluziju, Maroko, Siciliju... Dojmovi mog prvog posjeta Osijeku, koji mi se praktični nalazi "na pragu"

Sastojci za čokoladni hummus:
1 konzerva slanutka od 400 ml (odnosno 240 grama ocijeđene mase)
85 grama otopljene tamne čokolade
85 grama otopljene mliječne čokolade
1 žlica ekstrakta vanilije
prstohvat soli

Priprema:
1. U blenderu smeljite slanutak u finu pastu. Upotrijebiti možete slanutak koji ste sami skuhali, ili onaj iz konzerve.

2. Slanutku dodajte otopljenu, ali lagano ohlađenu tamnu i mliječnu čokoladu.

3. Dodajte ekstrakt vanilije i malo soli. Sve dobro promiješajte dok ne dobijete ravnomjernu smjesu. Poslužite s voćem. Dobar tek!

U videu My Virgin Kitchena pogledajte kako se priprema čokoladni hummus s dodatkom meda i datulja.