Čokoladni hummus sve je veći hit na kulinarskim blogovima u posljednje vrijeme. Umjesto slane varijente u koju ide pasta od sezama, maslinovo ulje i češnjak, slatka podrazumijeva spoj kuhanog slanutka i omiljene čokolade. Iako je riječ o čudnoj kombinaciji, oni koji su probali tvrde da je je vrlo ukusna. Zainteresirani?

Sastojci za čokoladni hummus:
1 konzerva slanutka od 400 ml (odnosno 240 grama ocijeđene mase)
85 grama otopljene tamne čokolade
85 grama otopljene mliječne čokolade
1 žlica ekstrakta vanilije
prstohvat soli

Priprema:
1. U blenderu smeljite slanutak u finu pastu. Upotrijebiti možete slanutak koji ste sami skuhali, ili onaj iz konzerve.

2. Slanutku dodajte otopljenu, ali lagano ohlađenu tamnu i mliječnu čokoladu.

3. Dodajte ekstrakt vanilije i malo soli. Sve dobro promiješajte dok ne dobijete ravnomjernu smjesu. Poslužite s voćem. Dobar tek!

U videu My Virgin Kitchena pogledajte kako se priprema čokoladni hummus s dodatkom meda i datulja.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju