Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.

2. Paprike dobro operite, izrežite gornji dio i odstranite sjemenke. Prebacite ih u lim za pečenje i pecite dvadesetak minuta da omekšaju.

3. U isto vrijeme zagrijte dvije žlice biljnog ulja u velikom loncu. Pirjajte nasjeckani luk i češnjak dok ne omekšaju.

4. Dodajte mljeveno meso i kobasice, sol i papar. Pirjajte meso sve dok dobije tamno-smeđu boju.

5. Ubacite u lonac nasjeckanu rajčicu i umak od rajčice. Na umjerenoj temperaturi pirjajte sve zajedno desetak minuta dok se svi sastojci ne sljube.

6. U maloj zdjeli pomiješajte ricottu, parmezan, nasjeckani bosiljak i jaje. Sve zajedno dobro promiješajte.

7. U vrućoj vodi skuhajte tjesteninu za lazanje.

8. Sastavite lazanje na sljedeći način: na dno paprike stavite dvije žlice mesnog umaka, 1 mali komadić tjestenine, jednu žlicu sirnog umaka, jedan listić tjestenine pa tako nastavite slagati sve dok ne potrošite sve sastojke. Na vrh svake paprike stavite naribanu mozzarellu.

9. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 20 do 25 minuta dok se sir ne rastopi i lagano potamni.

10. Ohladite paprike desetak minuta prije posluživanja. Dobar tek!

U videu "Tastyja" pogledajte kako se peku lazanje u paprikama.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju