Za savršeno pečena i okrugla jaja potrebno je malo vještine, ili pokoji kulinarski trik. U te svrhe možete upotrijebiti aluminijski krug od poklopca za staklenku (mason jar) kao kalup za pečenje. Položite ga na prethodno ugrijanu i nježno namašćenu tavu, a unutar kruga razbijte jaje.
Konstrukcija kruga od poklopca omogućava vam da bez ikakvih problema okrenete jaje, te ga zapečete sa svake strane. Ako pak želite skuhati tvrdo kuhana jaja u obliku srca za Valentinovo, ovdje saznajte kako to možete učiniti.
Ako u svome domu nemate staklenku s aluminijskim poklopcem, isti efekt postići ćete i s običnom kriškom kruha. Krišku kruha položite na ravnu podlogu, a staklenom čašom odstranite sredinu u obliku kruga (isti potez kao kad iz tijesta režete krugove za krafne!).
Tako pripremljenu krišku kruha stavite na zagrijanu tavicu, a u udubljenje stavite jaje, te ispecite savršeni doručak ili ručak. Volite li više jesti 'smućkana' jaja, isprobajte ova 3 savjeta za još finiju kajganu.
U videu pogledajte kako ispeći savršeno okrugla pečena jaja uz pomoć aluminijskog kruga od poklopca staklenke, kojeg je pogledalo više od 1,8 milijuna ljudi na You Tube-u.