Sastojci:
1 pecivo od cjelovitih žitarica po želji ili 2 kriške kruha
1 jaje
3 kriške šunke ili slanine
70 grama naribanog sira po želji
2 žlice maslaca
sol i papar po želji

Priprema:
1. U tavu stavite maslac i pustite da se otopi na umjerenoj vatri.

2. Pecivo prepolovite (vodoravno), pa gornju i donju stranu stavite na maslac kako bi je tostirali. Za to će vam biti potrebno minuta ili dvije.

3. Na papir za pečenje stavite tostirani donji dio. Na njega stavite šunku, naribani sir, sol i papar po želji. Stavite ga u prethodno zagrijanu pećnicu na oko 175 stupnjeva Celzija oko 5 do 7 minuta dok se sir ne otopi.

4. U tavici ispecite jaje na oko pa dodajte na vrh sendviča i poklopite drugim tostiranim dijelom peciva. Dobar tek!

Savjeti plus:

Umjesto peciva možete iskoristiti i običan kruh narezan na kriške.

Ako vam se predložena kombinacija čini premasna, u sendvič možete dodati zelenu salatu, svježu rajčicu i krastavce, ili kakvu drugu vrstu hrskavog povrća.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju