Njoke od bundeva i skute s pečenim kobasicama
Sastojci za dvije osobe:
225 grama pirea od pečene bundeve
250 grama kravlje skute
3 jaja
50 grama parmezana
200 grama glatkog brašna
sol i papar, muškatni oraščić
200 grama polusuhih kobasica
salata po želji
Priprema:
1. Ispecite bundeve i napravite od njih gladak pire. U posudi usitnite skutu vilicom, pomiješajte s pirom od bundeve, brašnom, parmezanom i jajima.
2. Začinite smjesu po želji i napravite od nje domaće njoke.
3. U velikom loncu zakuhajte vodu i kuhajte njoke dok ne isplivaju na površinu.
4. Na tavici prepržiti kolutiće kobasice, pa njoke prepržite u istoj masnoći. Poslužite uz omiljenu salatu, primjerice crveni radič i endiviju. Dobar tek!
Još više slanih i slatkih recepata možete potražiti na blogu Ave Dulcis.