Njoke od bundeva i skute s pečenim kobasicama

U trendu Alžir - 3 Bagatela! Ručak 3 eura, kava 30 centi: Mediteranska zemlja iznimne ljepote koja turistima prolazi ispod radara Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Kućica Noni za robinzonski odmor na Krku, Airbnb - 3 Usred šume 15 minuta hoda do prve plaže: Ova kućica na Krku prava je oaza mira

Sastojci za dvije osobe:
225 grama pirea od pečene bundeve
250 grama kravlje skute
3 jaja
50 grama parmezana
200 grama glatkog brašna
sol i papar, muškatni oraščić
200 grama polusuhih kobasica
salata po želji

Priprema:

1. Ispecite bundeve i napravite od njih gladak pire. U posudi usitnite skutu vilicom, pomiješajte s pirom od bundeve, brašnom, parmezanom i jajima.

2. Začinite smjesu po želji i napravite od nje domaće njoke.

3. U velikom loncu zakuhajte vodu i kuhajte njoke dok ne isplivaju na površinu.

4. Na tavici prepržiti kolutiće kobasice, pa njoke prepržite u istoj masnoći. Poslužite uz omiljenu salatu, primjerice crveni radič i endiviju. Dobar tek!

Još više slanih i slatkih recepata možete potražiti na blogu Ave Dulcis.