Njoke od bundeva i skute s pečenim kobasicama

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac

Sastojci za dvije osobe:
225 grama pirea od pečene bundeve
250 grama kravlje skute
3 jaja
50 grama parmezana
200 grama glatkog brašna
sol i papar, muškatni oraščić
200 grama polusuhih kobasica
salata po želji

Priprema:

1. Ispecite bundeve i napravite od njih gladak pire. U posudi usitnite skutu vilicom, pomiješajte s pirom od bundeve, brašnom, parmezanom i jajima.

2. Začinite smjesu po želji i napravite od nje domaće njoke.

3. U velikom loncu zakuhajte vodu i kuhajte njoke dok ne isplivaju na površinu.

4. Na tavici prepržiti kolutiće kobasice, pa njoke prepržite u istoj masnoći. Poslužite uz omiljenu salatu, primjerice crveni radič i endiviju. Dobar tek!

Još više slanih i slatkih recepata možete potražiti na blogu Ave Dulcis.