"Jaja" na kajganu mogu se napraviti i od – tofua. Ova se namirnica naziva još sirom od soje, a obiluje proteinima. Nema izražen okus, pa se obično kombinira sa začinima koji ga dodatno naglašavaju.
Kada radite tofu na kajganu obvezno sir pecite na maslinovu ulju na umjerenoj temperaturi, jer će mu ono dati masnoću koju biste inače dobili od žumanjka jaja.
Žutu boju jaja dobit ćete ako siru pridodate malo kurkume, dok će umami okus dati delikatesni francuski kvasac. Umjesto njega možete se poslužiti i ribanim sirom po želji.
Sastojci:
400 grama tofua (tvrdog, ne svilenog)
2 žlice delikatesnog francuskog kvasca
2 čajne žličice mljevene kurkume
sol i papar po želji
malo maslinova ulja
Priprema:
1. Gnječilom za krumpir smrvite tofu.
2. Zagrijte maslinovo ulje na tavi pa ga kratko propirjajte, oko četiri do pet minuta.
3. Začinite tofu kvascem, kurkumom, solju i paprom, pa pirjajte još nekoliko minuta uz povremeno miješanje.
4. Poslužite toplo uz krumpiriće, kruh, tortilju ili sezonsko povrće. Dobar tek!